Hirdetés

Érdekes ASRock lap, mini szerverekhez

BMC, három Ethernet, Mini-ITX méret és négy memóriafoglalat, hogy csak párat említsünk a szokatlan tulajdonságokból.

Hirdetés

Ha már úgyis szóba került kiszivárgott LGA 1200-as tervei kapcsán az ASRock, folytassuk a sort egy hivatalos bejelentéssel, mely a cég X570D4I-2T alaplapját leplezi le. Elég érdekes kis egység ez, és nem azért, mert az X570-es lapkakészletet kombinálja a Mini-ITX mérettel, hanem azért, mert ezek mellé négy darab SO-DIMM foglalatot kínál (így 64 GB RAM-mal is felszerelhető), került rá három Ethernet port (ezekből kettő ráadásul 10 GbE) és még egy ASpeed AST2500 BMC is.


[+]

Mindezekből már érezhető, hogy kis méretű szerverekhez fejlesztett termékről lehet szó, mely minden, legfeljebb 105 wattos TDP-vel rendelkező, 2000-es és 3000-es sorozatba tartozó AMD processzorral kompatibilis, tehát adott esetben – legalábbis a szerverek árszintjéhez mérten – viszonylag olcsón felszerelhető akár 16 magos CPU-val is. Adattárolók számára két darab OCuLink csatlakozón keresztül nyolc darab SATA port, illetve egy alaplapi M.2 foglalat áll rendelkezésre, grafikus, vagy egyéb bővítőkártyát pedig egy x16-os PCIe slotba helyezhetünk.


[+]

Az említett AST2500-as BMC dedikált 16 MB DDR4 memóriával rendelkezik és a három Ethernet portból a Realtek RTL8211E biztosította GbE példány is az övé. Grafikai kimenetként egy D-Sub csatlakozó áll rendelkezésre és kapunk még két USB 3.1 Gen1/Gen2 portot is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés