Hirdetés

Brutális írástűréssel érkezik az Enmotus QLC-s SSD-je

A vállalat első hardvere M.2-es kiszerelést kapott, és intelligens algoritmusok menedzselik az SLC és QLC lapkák közti adatmozgást.

Hirdetés

Az Enmotus az a cég, ami az AMD StoreMI technológiát megihlető FuzeDrive szoftver mögött áll, ám most elérkezett az idő, hogy piacra dobják első hardverüket, az M.2 2280-as formátumban tetszelgő FuzeDrive NVMe SSD-t. A x4-es PCI Express 3.0 interfészen keresztül kommunikáló meghajtó Phison E12-szériás vezérlővel, illetve 96 cellarétegű QLC NAND flash lapkákkal operál, és 1,6 TB-os kapacitást kínál leendő vásárlóinak.


(forrás: Enmotus)

A szekvenciális olvasás/írás zenitje 3470/3000 MB/s, és a gyártó 5000 TBW-s írástűrést ígér, ami a QLC-t látva kissé életidegennek hat, de talán van rá magyarázat. A tároló 128 GB-nyi valós SLC cache-t használ az írás gyorsítására, és a drive intelligens módon folyamatosan monitorozza a felhasználást, s míg az aktív adatokat az SLC-ben tartja, addig a ritkábban szükségesek a QLC-ben maradnak - ezzel az SLC nem időszakosan releváns gyorsítótárként, hanem effektíve "elsődleges" tárhelyként funkcionál.


(forrás: Enmotus) [+]

Az Enmotus szemrevaló újdonsága elvileg 350 dollárt fog kóstálni, de egyelőre még csak az OEM minták férhetők hozzá, az érdeklődőknek javallott a cég e-mailben történő felkeresése.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés