Hirdetés

Az Enermax bemutatta az első passzív hűtésű digitális tápegységet

Hirdetés

Az Enermax a világon elsőként mutatott be passzív hűtésű digitális áramkörrel vezérelt tápegységet, ami teljesen zajtalanul teszi a dolgát, számos érdekes kényelmi szolgáltatást kínál. A digitális szabályozás a hagyományos optocsatolós tápokkal szemben többek között sokkal gyorsabb, pontosabb feszültségszabályozást tesz lehetővé, és a hatásfok növelésében is segít.


[+]

A teljes mértékben moduláris, hatásfokát tekintve 80 Plus Platinum besorolással rendelkező Digifanless 500W modell lehetővé teszi a két 12 voltos ág egyesítését és szétválasztását, illetve komplett monitorozási képességgel ruházták fel - ezt hívja az Enermax Zero Delay Power Monitor Systemnek. Ez utóbbin belül lehetőség nyílik a hőmérséklet, az egyes ágakon folyó áram és feszültség figyelésére, így a fogyasztás és hatásfok mérésére is, sőt a 12 voltos ág feszültségértét a felhasználó kézzel tologathatja +/-3%-os tartományban. Továbbá különféle figyelmeztetések is beállíthatóak, sőt ezen belül a túláram és túlfeszültség limitet is megszabhatja a felhasználó. Az új Enermax táp egyes ágainak terhelhetőségét és a csatlakozóinak számát az alábbi táblázatok foglalják össze:

Enermax Digifanless 550W (EDF550AWN)
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V1
+12 V2
-12 V +5 Vsb
Max. terhelés 20 A 20 A 30 A 30 A 0,5 A 2,5 A
Max. kombinált terhelés 100 W
540 W (45A)
6 W
12,5 W
550 W
Tápegység típusa Digifanless 550W
Főcsatlakozó 20+4
ATX 12V 4+4 tűs
Floppy 1
Periféria 4
SATA 8
PCI Express (6+2 tűs) 4
ZDPMS Data Link 1


[+]

A passzív hűtés már régóta nem újdonság, akárcsak az egyes ágak egyesítése és szétválasztása, sőt a digitális áramkörrel vezérelt megoldást is ellőtték már korábban – gondoljunk a Corsair AX1200i-re – a különféle figyelmeztetéseket és az összes ág feszültségének szabályozhatóságát pedig a Gigabyte Odin GT tápcsalád is tudta már 2007-ben. Az Enermax tehát ezzel a táppal sem találta fel a spanyolviaszt, de ügyesen ötvözte a fenti technológiákat, amiket korábban még senki sem tett meg ilyen formában.


[+]

A termék március közepétől lesz elérhető, egyelőre ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés