Egyre nehezebb helyzetben az Elpida

A memóriagyártók számára az elmúlt év nagyon nehéznek bizonyultak, ugyanis túltermelés következtében a DRAM árak konkrétan a padlóra kerültek. A helyzetet az Elpida sínyli meg a legjobban, és a vállalat ma kiadott egy közleményt, melyben taglalják, hogy a jelenlegi helyzetben nagy nehézségekbe ütközik a bankok által követelt 1,2 milliárd dolláros adósság visszafizetése.

Hirdetés

A tokiói vállalat számára egyre bizonyosabb, hogy kormányzati segítség nélkül pár hónapon belül működésképtelenné válnak, ami a Japán kormánynak is nagy probléma lenne, hiszen az Elpida előkelő helyet foglal el a memóriapiacon, noha financiálisan kétségtelenül nem állnak túl jól.

Az Elpida korábban a Micron és a Nanya nevén ismert rivális vállalatokkal tárgyalt fejlesztési együttműködésről, illetve konkrétan egyesülésről, de utóbbira már nagyon kevés esély mutatkozik. A vállalatnak nemcsak az adósság visszafizetése jelent problémát. Sajnos nagyon nehéz ennyire nyomott memóriaárak mellett nyereséget termelni, és ez nem teszi vonzóvá a céget a befektetők számára sem. Egyedül a cég technológiái és fejlesztései lehetnek vonzóak, de nem biztos, hogy ez elég lesz a csőd elkerülésére. Mindenesetre érdemes bízni a Japán kormányban, mivel semmiképp sem érdekük az Elpida elvesztése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés