Elérhető a VRMark előzetese, valamint az új felhasználói felület

A Futuremark nagyjából háromnegyed éve jelentette be a VRMark érkezését, amely a vállalat VR tesztprogramja lesz, ráadásul egy hardver is érkezik hozzá, amivel mérni lehet majd a virtuális valóság teljesítményét.

Hirdetés

A vállalat mostani bejelentése nem a hivatalosan véglegesnek szánt megjelenésre vonatkozik, hanem a VRMark előzetesére, amely elérhetőek a 3DMark Advanced és Professional verziók tulajdonosai számára. Ez az előzetes némileg más, mint az elmúlt év végén bejelentett béta. Egyrészt nem kell különböző hozzáférési kódokat megadni az elérhetőséghez, másrészt két teszt lesz benne, amelyek közül az első az Oculus minimális hardverigényeihez igazodik, míg a második túlmegy a megszabott minimum igényeken, azaz egyfajta jövőbe mutató tesztek fogható fel A VRMark előzetese egyébként működik VR headset nélkül is egy szimulált környezetben, viszont így végleges pontot semmilyen formában nem ad, tehát csak az élményt lehet kipróbálni, vagy éppen megnézni – tehát azt, miképp futna a virtuális valóság az adott PC-n.


[+]

Az előzetes tartalmazza az új felhasználói felületet is, amelynek béta verziója szintén az előző év végén volt kipróbálható. A Futuremark módosította a telepítési struktúrát is, így mostantól az egyes tesztek különállóan is frissíthetők, továbbá az Ice Storm Extreme és az Ice Storm Unlimited teszt elérhetővé vált a 3DMark alapverzióban. A vállalatnál azt is elmondták, hogy készül a DirectX 12 API-hoz való Time Spy teszt, ami várhatóan a következő nagyobb frissítésben lesz elérhető. Sajnos a cég konkrét időpontot nem szokott megadni, de az alkalmazott frissítési struktúra alapján ez nagyjából a nyári időszakot jelenti.

A frissítések a Steam platformról vagy a hivatalos weboldalról szerezhetők be.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés