Hirdetés

2018. október 20., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Egyslotos GTX 1050 Ti az ELSA garázsából

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A régről ismert VGA gyártó neve alatt érkezik egy új kártya, ami egyelőre nem tucattermék.

Hirdetés

Az eredetileg német Elsa Technology AG már rég nem létezik, de a 2003-as csőd előtt egy évvel, még 2002-ben kivált az 1997-ben vegyesvállalatban létrehozott Elsa Japan, mely őséhez hasonlóan továbbra is gyárt VGA-kat, noha a cég nevét nem sokszor hallani az efféle híradásokban. Ennek oka, hogy főként a számukra hazai, valamint távol-keleti piacokra dolgoznak, amit most picit sajnálhatnak azok, akik egyslotos GeForce GTX 1050 Ti VGA-ra vágynak belátható határidőn belül.


[+]

Az Elsa ugyanis a japán piacra elkészítette a GeForce GTX 1050 Ti 4 GB SP jelzésű VGA-t, aminek 211 x 110 milliméteres alapterületéhez mindössze 19 milliméter magasság párosul, így kényelmesen elfér egy foglalatban és ezzel együtt a legtöbb házban, ráadásul még kiegészítő táp sem kell neki – tehát a TDP nem haladja meg a 75 wattot. A referenciának megfelelő NYÁK-ra épülő megoldás egyébként az NVIDIA által ajánlott GPU és memória (amiből 4 GB van) órajeleket használja, tehát teljesítmény tekintetében semmi kiugrót nem tud, egyedül a cooler az egyedülálló, ami lehetővé teszi az egykártyás felépítést.


[+]

Ami ezzel kapcsolatban szemmel látható, az a fémből készülő fedél, az alumínium hűtőborda, valamint a saccra 90 milliméteres ventilátor, de a többi részletről nem esett szó. A kimenetek terén egyébként szintén nincs meglepetés, egy DVI-D mellett egy HDMI 2.0b és egy Displayport 1.4 kapott helyet.


[+]

Sajnos az árazás egyelőre nem ismert, a szigetországi megjelenés viszont február 24. Exportról egyelőre nincs hír, de nyilván lesz rá mód különféle online felületeken, hogy más országokba is eljusson néhány példány.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.