Egyre többen terveznének saját ARM-os lapkát

Az ARM aktuálisan elérhető licencelési modelljeivel egyre több végtermékeket gyártó cég gondolkodik el azon, hogy saját lapkát tervezzenek, amely pontosan illeszkedne a fejlesztés alatt álló termékhez. A házon belüli tervezés persze nem könnyű, de többek között az Apple és a Samsung is ezt csinálja, illetve megemlíthető a Huawei HiSilicon divíziója is, amely a Kirin 950-es rendszerchippel finoman szólva is jelezte, hogy a nagyoknak is van mitől félniük.

A legfrissebb hírek szerint a ZTE, a Xiaomi és a Lenovo is saját ARM-os lapkák tervezésében gondolkodik. Utóbbi vállalat számára ez rendkívül fontos lenne, mivel a kínai piacon komoly sikereket érnek el a végtermékeik, de ezeket csak úgy tudják kellően olcsón adni a jövőben, ha maguknak tervezik meg a készülő eszközökbe szánt rendszerchipet is.

A Xiaomi is hasonló cipőben jár, és a vállalat a Leadcore Technology partnere lett a saját lapkák tervezését célzó projektben. Az első megoldásukat jövőre már be is akarják mutatni.

Végül a ZTE hasonló törekvéseit a kínai kormány segíti. A friss bejelentés értelmében 73,8 millió dollárnak megfelelő összeget kaptak, hogy felgyorsítsák a saját rendszerchipre tervezésére vonatkozó törekvéseiket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés