Egyedi hűtésű videokártyák érkeztek a PowerColor műhelyéből

Két új RV770 chipre építkező videokártyát mutatott be a PowerColor. A kisebbik HD 4850 a ZEROtherm által fejlesztett PCS (Professional Cooling System) rendszerű hűtővel kerül forgalomba. Ezzel a hőcsöves megoldással a kártya már két bővítőhelyet foglal el, de cserébe – a gyártó állítása szerint – halkabban teszi a dolgát és a referencia modellhez képest 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten működhet. A grafikus processzor órajelét a gyártó 675 MHz-re tornázta fel, a memóriákat pedig GDDR4-esre cserélte le, ezek órajelét pedig effektív 2200 MHz-re állította be.

PowerColor PCS+ HD4850 512MB GDDR4
PowerColor PCS+ HD4850 512MB GDDR4

A nagyobbik testvér a gyártó LCS sorozatából került ki, a hűtéséről az EK Water Blocks által készített vízhűtő egység gondoskodik. A felhasznált blokk minden melegedő alkatrészt befed, így képes ellátni a GPU, a memóriák és a kártya tápellátó részének hűtését is, emellett kellően vékony ahhoz, hogy a kártya csak egy bővítőhelyet foglaljon el. A dobozban kétféle, 3/8 és 1/2 colos csőcsonkok is találhatóak, így többféle csövezéssel ellátott rendszerbe is könyedén beépíthető. A gyártó igyekezett kihasználni a vízhűtésben rejlő előnyöket, ezért a grafikus processzor órajelét 800 MHz-re, a GDDR5-ös memóriákét pedig effektíve 3800 MHz-re emelte fel, de ezek minden bizonnyal tovább emelhetők. Várhatóan 370 dollár körüli áron kerül forgalomba.

PowerColor LCS HD4870
PowerColor LCS HD4870

Mindkét termék természetesen Microsoft DirecX 10.1 kompatibilis, CrossFireX képes, rendelkezik a második generációs UVD technológiával és a videokimenet mellett két DVI csatlakozóval is fel van szerelve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés