Egy kicsi és egy nagy Radeon

Hirdetés

A Radeon HD 6850-re már számos gyártó épít, de az XFX megoldásai mindig is előkelő helyen szerepelnek a felhasználók kívánságlistáján. A vállalat éppen ezért egy igazi csemegét dobott piacra, mely lényegében egy két ventilátorral operáló kártya. A méretes hűtőborda alatt a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapka rejtőzik, ami 960 aktív shader processzort és 48 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A GPU magórajele a referencia paramétereknek megfelelően 775 MHz lesz, míg a memória 4 GHz-en ketyeg.

XFX Radeon HD 6850
XFX Radeon HD 6850

A DirectX 11-es kártya hátlapján két DVI, egy HDMI, és egy DisplayPort kimenet található. A vállalat állítása szerint a termék gyakorlatilag hangtalan, ami a két ventilátor és a hővezető csövek következtében hihető állítás, de a konkrét zajszintről nem érkezett információ. Az XFX már szállítja a Black Edition jelzésű újdonságot, a fogyasztói ára 195 dollár.

A HIS a játékosok helyet inkább a HTPC-ket célozza meg a PCI Express x1 foglalatba helyezhető Radeon HD 5450 Silence segítségével. A Cedar lapkára épülő termék 80 shader processzort használ, melyek 650 MHz-en üzemelnek. A 64 bites memóriabuszhoz 1 GB kapacitású DDR3-as fedélzeti memória kapcsolódik, a chipek effektív órajelét pedig 1 GHz-re állították a tervezők.

HIS Radeon HD 5450
HIS Radeon HD 5450

A VGA egy D-Sub, egy DVI és egy DisplayPort kimenetet használ, továbbá a passzív hűtésnek hála a hangjával sem lesz probléma. A HIS a forgalmazást a következő héten kezdi meg, ám az árcéduláról még nincs információ, de nem lehet túl drága a termék. Fontos megjegyezni, hogy a PCI Express x1-es csatoló nem minden esetben jelent elegendő sávszélességet az interneten fellelhető streamelt Full HD-s videók gyorsítására, így vásárlás előtt érdemes ezt is számításba venni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS
  • XFX

Előzmények

Hirdetés