Egy éjszaka alatt, aktív használat nélkül is lemerülhetnek a MacBookok

A probléma miatt a gépek egyik komponense okolható, de az Apple már ki is adta a hibajavítást.

Hirdetés

Internetszerte terjednek a felhasználói jelzések, amelyek arról szólnak, hogy a teljesen feltöltött, a macOS 12.2-es verzióját futtató MacBook modellek (a processzor gyártójától függetlenül) egy éjszaka alatt, lecsukott állapotban, használat nélkül is kikapcsolásig merülnek.


[+]

Többen is rájöttek már, hogy a hibajelenség a Bluetooth kikapcsolásával megszűnik, valamilyen oknál fogva tehát ez a komponens használja az erőforrásokat, még alvó állapotban is. Ez különösen azok számára lehet kényelmetlen, akik például monitorra kötve, Bluetooth kapcsolattal működő perifériákkal, lecsukott állapotban használják Mac számítógépüket, hiszen kikapcsolt Bluetooth-szal nem tudják felébreszteni az eszközt alvó állapotból, ehhez mindenképp fel kell nyitnunk a fedlapot.

Mindeddig csak a macOS 12.3 jelenleg kizárólag béta verzióban elérhető változatának felhasználói úszták meg ezt a macerát, az említett rendszer ugyanis már már nem produkálta a hibajelenséget, annak végleges megjelenésére viszont még talán heteket kell várnia a felhasználóknak, ezért az Apple elérhetővé tette a 12.2.1-es, publikus verziót, amelyben néhány biztonsági rés mellett a Bluetooth modul eszközillesztője is javításra került. Érdekes módon a frissítés részletes ismertetőjében a gyártó csak az Intel-alapú Macekről tesz említést, pedig a visszajelzések alapján az M1 szériás processzorral szerelt gépek is érintettek, ezért kíváncsiak leszünk, hogy a jövőben is érkeznek-e majd beszámolok a túlzott merüléssel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés