ECS P6S5A-T és P4S5A Magyarországon!

Az ECS P4S5A-t talán jobban ismerjük: ez a lap volt az első - külföldön -, amely a SiS 645-ös, DDR333 + P4-es, Socket 478-as platformra épült. Sajnos, hozzánk csak késve érkezett, de ettől függetlenül 23000 Ft-os viszonteladói árával versenyképes lehet (arról nem is beszélve, hogy a DTK, azaz az ECS magyarországi disztribútora most jelentette be, hogy az ECS lapokra mostantól 2 év teljeskörű garanciát vállal).

A P4S5A támogatja a DDR és a sima SDR SDRAM-okat is (2-2db DIMM slot), tehát flexibilis, és P4-es értelemben olcsó megoldást kínálhat az upgrade-előknek, ugyanakkor fontos tudni róla, hogy a tuning még másodlagos szempont sem volt a tervezéskor. Akinek tehát ez szíve-csücske, az jobban jár az MSI 645 Ultra, az ASUS P4S333, vagy netán az Abit SiS 645-ös lapjával.


P4S5A - Klikk!

A második lap - ECS P6S5A-T - talán még ígéretesebb, ugyanis Tualatin (Socket 370, alias FCPGA/2) processzorokat (is) támogat, SiS 635T chipsetre épül, ami DDR és SDR SDRAM-okkal is megbirkózik (2-2db DIMM foglalat van a lapon) és viszonylag gyorsnak mondható (persze a P3-as GTL+ rendszerbusz a maga 133 MHz-es, SDR FSB-jével mindenképp szűk keresztmetszet egy Athlonos vagy egy P4-es platformhoz képest), valamint 16000 Ft-os viszonteladói árával akár olcsó, a későbbiekben fejleszthető platform alapja is lehet (max P3/Celeron 1.4 GHz Tualatin tehető bele).

Mindkét lap legnagyobb előnye azonban nem is a fentiek, hanem az, hogy egyáltalán kapható nálunk. Sajnos, a magyar piac még mindig nem elég hangsúlyos a külföldi gyártók számára, legalábbis annyira nem, hogy siessenek az újdonságokkal (nem is a piac kicsi, hanem a feketézés nagy... nagyon nagy!). Reméljük, ez lassan azért változni fog...


P6S5A-T - Klikk!

Előzmények

Hirdetés