ECS: Bővítésből (ismét) jeles

Intel és SiS lapkakészletekre épülő modelljei mellett immár az ATI Xpress 200 típusú vezérlőjével felszerelt, LGA775 tokozású Intel processzorokat fogadó alaplappal is jelen van a piacon a tajvani ECS Elitegroup. A gyártó RS400-A típusjelzésű terméke ugyan a specifikációk szerint nem támogatja az új generációs kétmagos processzorokat, ettől függetlenül vonzó alternatívát jelenthet egyes bővíteni vágyó felhasználóknak.


Az ECS RS400-A annál is inkább barátságos megoldást nyújt, mivel a PCI Express x16 bővítősín mellett egy AGP Express csatoló is a felhasználó rendelkezésére áll, így a rendszer bővítése nem feltétlenül jár együtt a grafikus vezérlő cseréjével. További jó hír lehet a rendszerüket fokozatosan bővíteni kívánó felhasználóknak, hogy az alaplapban egyaránt használható DDR (DDR333/400) és DDR2 (DDR2-400/533/667) szabványú memória (természetesen külön-külön, de akár kétcsatornás módban is).

A maximálisan 800 MHz-es rendszerbuszt támogató RS400-A a fentebb tárgyalt PCIe x16 bővítősínen túl két PCIe x1 és két hagyományos PCI kártyahelyet nyújt, az SB400 I/O vezérlőnek köszönhetően pedig négy-négy SATA és Ultra-ATA szabványú tárolóeszközzel tud kommunikálni. Az alaplap integrált grafikus motort (a lapkakészlet részét képező X300-as vezérlőt), illetve a Realtek által gyártott Fast Ethernet hálózati vezérlőt és hatcsatornás audiokodeket vonultat fel.

A fenti paramétereket, illetve a gyártó árképzési szokását alapul véve sejthető, hogy az ECS RS400-A igen kedvező áron nyújtja majd mindezeket a szolgáltatásokat. A termék kereskedelmi partnerek irányába történő szállítása már megkezdődött, a hazai megjelenés és ár ugyanakkor egyelőre még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés