Dual Celeron (Tualatin) / Athlon XP - lehetséges? Vagy mégsem?

Hirdetés

Rövidek leszünk: az alaplapgyártókra nézve követelmény, hogy helyesen felismerjék az Athlon XP és az Athlon MP processzorokat. Ezt a követelményt a 760MPX-es lapok kapcsán kezdik is betartani, ami egyet jelent: ha a lap Athlon XP procit detektál, nem működik dual konfigurációban!

Tehát: vagy az újabb és olcsóbb AMD 760MPX-es lapokra voksolunk, és drágább Athlon MP procikat veszünk, vagy maradunk a "jó öreg" 760MP-nél, viszont spórolunk a procikon (Athlon XP-t használunk Athlon MP helyett). Mi az előbbit javasoljuk: árban nincs nagy különbség, viszont rendszerünk így hivatalosan is támogatja a dual működést, valamint élvezhetjük a 760MPX nyújtotta egyéb extrákat.

Úgy látszik, az AMD komolyan gondolja, hogy aki olcsón akar kétprocis rendszert, az a Duron MP mellett voksoljon, aki pedig szervert épít, fizessen. Kérdés: mi van a régi, Thunderbird magos Athlon + 760MPX kombóval?

Ha már fanyalgunk, lássuk, miként vélekedik az Intel a kérdésről: a Tualatin magos Celeronok, miként a régi Celeronok sem, nem működnek dual konfigurációban! Ennyi...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés