Drónversenyek a hétvégén

Nem egy, hanem máris két FPV mulirotoros versenyt rendeznek Magyarországon július legutolsó napján.

Újabb állomásához ért ez első hivatalos, magyar multirotor bajnokság, melyet a Magyar Drón és Multirotor Egyesület szervez. A Velencei-tó, a Hungaroring és a Vasas sporttelepe után most a Székesfehérvár melletti Börgöndi repülőtér lesz a helyszín. A versenyt vasárnap délután rendezik, de már délelőtt, sőt az előző napon, szombaton is lesznek gyakorló menetek, hogy a versenyzők megismerkedhessenek a pályával.

Hirdetés

A 100 x 50 méteres területen ugyan csak kilenc zászlót és négy kaput tűztek le, de sikerült egy nagyon érdekes, közepes nehézségűre taksált vonalvezetést megalkotni, aminek vannak egyaránt gyors és taktikás szakaszai is. A versenyre huszonnégyen neveztek, és nem csak Magyarországból, hanem Szlovákiából is érkeznek pilóták. A futam megtekintése ezúttal is ingyenes.


[+]

Még egy multirotoros verseny lesz vasárnap Magyarországon. A Drónverseny és Robotika Show csapata, akikkel a Veletechen is találkozhattak olvasóink Eger mellett, Bélapátfalva közelében lévő Bélkő hegynél „rajzolta meg” fektetett nyolcas alakú pályáját, amire a versenyzőket várja. A szteroidon nevelt, zümmögő szúnyogok reptetése a Hegyi Drift futam színesítő programja lesz.

A Bélkő hegyi pálya
A Bélkő hegyi pálya [+]

Előzmények

Hirdetés