Draft 2.0 alapokra épül a 802.11n hitelesítési programja

Hirdetés

Hosszú huzavona után a Wi-Fi Szövetség még a múlt hónap közepén véglegesítette a 802.11n vezeték nélküli szabvány specifikációit, míg a tesztelési protokoll kidolgozása a hónap végén ért véget. Ennek megfelelően végre elkezdődött a 802.11n termékek hitelesítési programja. A hivatalos bejelentés október közepén lesz, de az IEEE 802.11 szabványügyi bizottság bejelentése értelmében most már biztos, hogy a Draft 2.0-s specifikációknak megfelelő termékeket nem kell újratesztelni, mivel azok automatikusan megkapják a minősítést.

A tesztelési protokoll kiegészült pár opcionális szolgáltatással, melyek már megtalálhatók a jelenleg is forgalmazott készülékek egy részében. Ennek köszönhetően a teszt része lesz a csomagegyesítés (A-MPDU) és a Space-time Block Coding (STBC) is. Előbbi az adatforgalom hatékonyabb lebonyolításáért felel, míg az utóbbi a teljesítményt javítja bizonyos körülmények között. Ezenkívül vizsgálják a térbeli jel egyidejű továbbítását, valamint a csatorna létezésének ellenőrzése is specifikációkhoz lesz kötve. Utóbbi mód biztosítja, hogy a készülék ellenőrzi a környéken lévő más vezeték nélküli eszközöket, mielőtt felhasználná az adott hullámsávot.

A Wi-Fi Szövetség a korábbi Draft 2.0-s logót is csinosabbra varázsolta, hogy jelezzék a vásárlóknak az új szabvány végleges mivoltát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés