Hirdetés

Kicsit meglassítja a GeForce-okat a Discord új verziója

Nem szándékos lépésről van szó, pusztán egy hiba vezet a nem várt eredményhez.

A Discord kellemetlen problémával lepte meg a GeForce VGA-val rendelkező felhasználókat, ugyanis a nemrég kiadott új programverzió bizonyos, főleg újabb GeForce VGA-kkal nem engedi elérni a maximális memória-órajelet. Ez jellemzően sebességvesztéshez vezet, ami nyilván nem túl kedvező a játékosok számára.

Hirdetés

A zöldek tudnak a hibáról, és az alábbi oldalon taglalt leírásban reagáltak rá, amely tartalmaz egy manuálisan elvégezhető javítást, de később majd egy programfrissítés keretében is megoldják a gondot. Ha a felhasználó teljes telepítéssel használja a GeForce eszközillesztőt, akkor a rendszer idővel frissíti a problémás profilt, és ezt követően megszűnnek a teljesítménygondok.

Amennyiben a fenti procedúrát nem szeretné kivárni az ügyfél, vagy éppenséggel az automatikus frissítést végző modult valamiért kiműtötte a meghajtóból egy harmadik féltől származó telepítőmenedzserrel, akkor az alábbi oldalról le kell tölteni a GeForce 3D Profile Manager programot. Ennek megnyitása után az "Export SLI Profiles" gombra kell kattintani, majd valahova elmenteni a generált állományt. Ezután például Notepaddal rá kell keresni a Discordra, ami elviszi a felhasználót az alkalmazás profiljához, és ott egy új sorba be kell írni a "Setting ID_0x50166c5e = 0x00000000" szöveget. A fenti képen látszódik, hogy a profilnak a végeredményt tekintve hogyan kell kinéznie. Ezután a mentett állomány importálható a GeForce 3D Profile Manager segítségével az "Import SLI Profiles" gombon keresztül.

Az ne zavarjon senkit, hogy SLI profilokról ír a módosításhoz szükséges alkalmazás, valójában ezek nem csak az SLI-hez valók, hanem a programok alapvető profilozásához.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés