DCMM blog: GumisPeter motorblokkja

GumisPeter a 2010-es DCMM-en már felállhatott egyszer a dobogóra: alumíniumfelnibe épített modja második helyezést ért el a leglátványosabb alkotás (lényegében közönségszavazás) kategóriában. Idén nem kevésbé lélegzetelállító és szintén autós témájú moddal rukkolt elő; a gépnek egy nyolchengeres Mercedes motorblokk a központi eleme.


[+]

Az öblös hengerek éppen elég szélesek ahhoz, hogy borosüvegeket lehessen állítani beléjük, így nyolcas bortartóvá lép elő az alkotás. Mivel a dugattyúk helye foglalat, kikerültek a blokk két oldalára, és egy vízszintes üveglapot tartanak. Minek? Hát azért, hogy a bortartót dohányzóasztalként is használni lehessen. Az üveg alatt kicsiny Mercedes makettet is láthatunk.


[+]

A folyadékkal töltött csövek egyenesen a motorblokkba vezetnek, ahol hűtik a borokat is, vagyis nem csak a legalsó szinten lakó számítógéppel vannak összeköttetésben. Nagyon érdekes, hogy a grafikus kártya a pici mini-ITX alaplap fölé került, és nem csak a CPU, hanem a GPU is kapott a vízhűtésből. Bízunk benne, hogy hamarosan a Logouton olvashatunk ennek a fantasztikus modnak a születéséről!


[+]

Azóta történt

Előzmények