Cyborg M.M.O. 7 – újabb szuperegér született

Biztosan sokan emlékeznek még a Mad Catz R.A.T. egereire, melyekhez foghatót megjelenésükig nem nagyon láttunk. A „patkányok” különlegessége az volt, hogy formájukat nem csak a felületi elemek cseréjével, hanem azok egymáshoz viszonyított pozíciójának állításával is módosítani lehetett. Így sikerült a kényelmi problémákat kiküszöbölni, ami abból abból fakadt, hogy mindenkinek más méretű a keze, ezért másképp is kellett tereli vele az elektronikus rágcsálót.

Nyáron egy fehér, albínó egérrel bővült a R.A.T. család, most pedig az FPS-ek világából új vizekre evez a gyártó. Egye nagyobb teret nyernek maguknak az interneten keresztül, nagy csapatokban játszható MMO (massive multiplayer online) játékok, így a Mad Catz most ezt a kategóriát vette célba. Új egere az M.M.O. 7 névre hallgat, és az ilyen játékok követelményeihez igazították, vagyis a mozgást, nézelődést, varázslatokat és egyéb akciókat, illetve a felhasználói felület kezelését, de még a többi játékossal való kommunikációt is megoldhatjuk vele.

Két fő gombja mellett nem kevesebb mint tizenhárom programozható gomb került rá, emellett háromállású profilváltót és kétállású „Shift” billentyűt is kapott, így összesen 78 funkciója van. Ezek beállításához fejlett szoftvert kapunk, ráadásul a népszerű World of Warcrafthoz külön plug-in jár. Említést érdemel még a legfeljebb 6400 cpi felbontású, „kétszemű” lézeres érzékelő, ami 50 G-s gyorsulást és 6 m/s sebességet is le tud kezelni. Természetesen 1000 Hz-en kommunikál USB-s vezetékén keresztül.

Körbejárva a jobb kézre szabott egeret zavarba ejtő lehet a gombok sokasága. A hüvelykujj környékére például hét kezelőszervet tettek, ebből az egyik görgő, a másik pedig egy mini joystick, aminek öt funkciója van (négy irány és lenyomás). Megoldották azt is, hogy a fő gombokat ne kelljen ínszakadásig nyomogatni, hanem egy kattintással megakaszthatók, így funkciójuk állandóan, nyomogatás nélkül ismétlődni fog. Természetesen megmaradt a forma állíthatósága, az egér hossza és szélessége módosítható, emellett két-két kisujjat és tenyeret támasztó betétet és súlyozó rendszert is kapunk.

A Mad Catz M.M.O. 7 decemberben kerül a boltokba, egyelőre nem tudni, milyen árcédulával, de biztosan nem lesz olcsó. Reméljük a R.A.T. szériához hasonlóan lesznek majd egyszerűbb – olcsóbb – változatai is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés