Hirdetés

Impozáns M.2-hűtő a Cryorigtól

A túlmelegedő NVMe SSD-ket hűtő megoldás mellé a C7 egy új változatát is bemutatták.

A Cryorig C7 top-down rendszerű processzorhűtőjével találkoztunk már több formában is, az alapváltozat még 2015-ben a Computexen mutatkozott be, tavaly pedig egy rézlemezes változat keltett feltűnést, melynek piacra kerüléséről a közelmúltban adtunk hírt.

A most megjelenő C7 RGB a 2015-ben bemutatott modellből származtatható, mert az újítást a légkavaró cseréje jelentette: az új ventilátor RGB LED-ekkel felszerelt, így már a CPU hűtő sem marad sötét gépünk belsejében. Egyéb paraméterekben nem történt változás, szó szerint optikai tuningról van tehát szó.


[+]

A másik bemutatandó újdonság jó szolgálatot tett volna anno a Samsung 960 PRO tesztünk idején, a Cryorig Frostbit ugyanis egy M.2 foglalatba való SSD-k hőcsöves hűtési megoldás.


[+]

A felépítést tekintve a fenti kép beszédes: az SSD meghajtó első lépésben a gap-pad-del megtámogatott alsó darabba kerül, majd a felső részt, bordával és a hőcsöves-lamellás felépítménnyel együtt pattintjuk erre rá. Amennyiben valamelyik közeli bővítőkártyát zavarná a Frostbit, a hőcső helyzetén is állíthatunk csavarok segítségével.


[+]

A termékek elérhetőségéről és árazásáról még nem érkeztek információk, de Computex 2018-as kiállításon felvonultatja őket a Cryorig a standján, ahol fény derülhet ezekre a részletekre is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés