Hirdetés

Corsair Carbide Air 740: kockaház újratöltve

Az újdonság a külső mellett a szellős belsővel akarja magára felhívni a figyelmet.

A nagyobb jobb, hirdeti a Corsair. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a gyártó mérnökeinek piszkos lenne a fantáziája, hanem arra utalnak, hogy a Carbide család legújabb kétkamrás kockaháza, a Carbide Air 740 nagyobb helyet kínál, mint a család többi tagja, például a Carbide Air 540, ez pedig a szellőzésre is jó hatással van. Ha már itt tartunk, akkor érdemes összehasonlítani az 540 és a 740 méretét: előbbi 415 x 332 x 458, míg utóbbi 426 x 340 x 510 milliméteres. Annak ellenére, hogy az új ház a nagyobb, az alaplap mérete legfeljebb ATX lehet, míg az 540-nél akár az E-ATX is szóba jöhetett, a beépíthető VGA hossza viszont 10 milliméterrel nőtt, 330 milliméterre – a CPU-hűtő magassága továbbra is maximum 170 milliméter lehet.


[+]

A "szárazon" 8,82 kilogrammos Carbide Air 740 is acélból és műanyagból készült, lépcsős külseje pedig semmiképp sem mondható hagyományosnak. Mint említettük, a belsőt két kamrára osztották, így az ablakos oldallappal fedett részbe kerül az alaplap a hozzá kapcsolódó komponensekkel, míg a másik rekeszben elszeparálva foglal helyet a tápegység és a három darab 3,5" és négy 2,5"-es tárolók számára kialakított hely. Szembetűnő változás, hogy 5,25"-es rekesz nincs, pedig az 540-esben kettő is volt.


[+]

Hűtés szempontjából mind a lég- mind pedig a vízhűtéses megoldások számára biztosítottak elegendő helyet és felfogatási pontot. Előre és felülre továbbra is legfeljebb két-két darab 140 milliméteres ventilátor szerelhető, illetve megmaradt a 140 milliméteres hátsó opció, de mostantól alulra is lehet két 140 milliméteres szélgépet pakolni. Ugyanezekre a helyekre az egyes ventilátorok-ventilátorpárok összméretnének megfelelő radiátor is felfogatható. Természetesen több ponton (elöl és alul is kivehető, mosható porszűrő könnyíti meg a belső tisztán tartását. A csomagban három darab AF140L ventilátor is érkezik előre beszerelve, kettő a ház elejébe, egy pedig a hátuljába.


[+]

A Corsair háza a bejelentéssel párhuzamosan került a boltokba, méghozzá 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés