A Conceptronic néhány aprósággal bővítette itthoni jelenlétét

Hirdetés

A Conceptronic esetben nem mondhatni, hogy sok termékkel képviseltették magukat a hazai piacon, most azonban néhány újabb modell érkezését jelentették be. Itt van például a Conceptronic 2.1-es hangrendszer, melynek teljesítménye biztosan nem fog falakat bontani, de nem is ez a célja, ugyanis elsősorban hordozható eszközök mellé szánják, és az ezekben található 1-2 wattos csipogókat nem nehéz túlszárnyalni.

Conceptronic CLLSPK21D
Conceptronic CLLSPK21D

A hangrendszer két darab 4 wattos szatellitből és egy 8 wattos mélynyomóból áll, a láda pedig szerencsére beépített AC/DC adapterrel rendelkezik, így szállítás közben ennyivel kevesebb komponenst kell észben tartani. A forráshoz egy 3,5 mm-es jack kábellel kapcsolódik, de a megfelelő madzag vagy adapter segítségével bármilyen analóg zenei folyammal meghajtható. A mindössze 1250 grammos csomag valóban kompaktnak mondható, ebből adódóan viszont frekvenciaátvitele is elég keskeny (150 Hz-től 18 kHz-ig terjed), természetesen főleg a mélyebb traktus szenved csorbát. A fekete (CLLSPK21D) és fehér-narancssárga (CLLSPK21DW) színekben is elérhető zajkeltőkért 4670 forintot kérnek, a gyártó pedig 2 év garanciát vállal rájuk.

Conceptronic CLLSPK21DW
Conceptronic CLLSPK21DW

A hangszórókon kívül felbukkant egy kupac 2,5”-es külső ház, amelyek valójában csak burkolatuk színében különböznek egymástól. A termékek egyszerű műanyag dobozában bármilyen a méretkategóriának megfelelő HDD vagy SSD elrejthető, így a 9,5 mm-es vastagság is támogatott, valamint az összeszereléshez semmilyen szerszámra nincs szükség. A gyártó állítása szerint 5 másodperc alatt össze lehet pattintani a szerkezetet.

Conceptronic CHD2MUPI és CHD2MUR Conceptronic CHD2MUPI és CHD2MUR
Conceptronic CHD2MUUR és CHD2MPI [+]

A számítógéppel egyszerű USB 2.0 porton keresztül kommunikál, a tetszőleges sebességű, SATA csatolós meghajtó külső elérhetőségét pedig egy J-Micron JM20329 vezérlő biztosítja. A csomagban Y USB kábel tekergőzik, így nagyobb fogyasztású meghajtó vagy gyengébb forrás esetén sem okozhat gondot az adattároló biztonságos meghajtása. A fekete (CHD2MUB), fehér (CHD2MUW), rózsaszín (CHD2MUPI) és piros (CHD2MUR) színvariánsú Mini külső házak vételára 2870 forint, a csomag pedig egy puha védőtokot is magában foglal.

Azóta történt

Hirdetés