Alig hasonlít egy VGA-ra a Colorful iGAME GTX 1080 KUDAN

A vállalat újdonsága iszonyatosan tömzsi lesz, így rengeteg kártyahelyet foglal majd el.

Hirdetés

A Colorful a saját rendezvényén rukkolt elő egy egyedi GeForce GTX 1080-as VGA-val, amely az iGame GTX 1080 KUDAN nevet viseli. Ez a termék látszatra nem is tűnik VGA-nak, legalábbis bizonyos szögekből tekintve rá, ugyanis olyan elemek vannak rajta, amelyek nagyon termetessé teszik. Emiatt rögtön le kell szögezni, hogy az érkező újdonság csakis olyan konfigurációkba ajánlott, amelyekben alig van bővítőkártya. A termetes jelző ugyanis most tényleg szó szerint értendő, legalább négy kártyahelyet igényel a beszerelés, és a termék hossza miatt több alaplapon még a rendszermemória is útban lesz.


(forrás: PCOnline) [+]

Az iGame GTX 1080 KUDAN esetében a hűtő a különleges. Egyrészt ez önmagában üzemképes, hiszen rendkívül méretes, hővezető csövekkel tarkított borda dolgozik a GP104-es kódnevű GPU-n, amit ráadásképpen három ventilátor hűt le. Opcionálisan azonban az egész rendszer becsatlakoztatható egy már kiépített vízhűtőrendszerbe, és ez vonatkozik a nyomtatott áramköri lap hátsó felére szerelt backplate-re, ami szintén keringtetheti a vizet. A Colorful ezek után nem is tagadja, hogy tuningra szánják a terméket, amelyen kapásból két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó lesz, továbbá egy extra, speciális BIOS a nagyobb feszültségek beállítására. Az alap és az OC BIOS között egyszerű lesz váltani, mivel ki lesz vezetve a hátlapra erre vonatkozóan egy kapcsoló.


(forrás: PCOnline) [+]

A specifikációkat tekintve a Colorful természetesen a gyári tuninggal is élt, így az iGame GTX 1080 KUDAN az alapértelmezett 1733 MHz-es GPU Boost órajel helyet 1936 MHz-es paraméterrel rendelkezik, ugyanakkor sajnos a magórajelről még nincs adat, viszont megtudtuk, hogy valamivel 1800 MHz alatt lesz. A 8 GB-nyi GDDR5X szabványú memóriához nem nyúltak, így ezek a lapkák effektív 10 GHz-en fognak ketyegni. A hátlapon három darab DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0 és egy DVI aljzat érhető el, vagyis a szokásos felállás.

Sajnos arról nincs adat, hogy a Colorful iGame GTX 1080 KUDAN mennyibe fog kerülni, de a kialakítása miatt nagyon drága lesz, valószínűleg az egyik legdrágább a GeForce GTX 1080-as mezőnyben. A megjelenés azonban a CES-en esedékes, vagyis a még titkolt részletek is hamarosan kiderülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés