A Colorful tarsolyában is akad néhány B760-as alaplap

A gyártó három típussal jelentkezett, amelyek közül kettő a manapság egyre terjedő fehért választotta alapszínéül.

A múlt hónapban debütáltak az Intel B760 vezérlőhídra épülő alaplapok, és a Colorful is felfrissítette kínálatát efféle megoldásokkal. A sort a főként fehérben, illetve ezüstben virító, micro ATX-es CVN B760M Frozen WiFi D5 V20 nyitja, amelynek négy DIMM foglalatába legfeljebb 128 GB-nyi, túlhajtás keretei közt 6400 MHz-es effektív órajelen ketyegő DDR5 memóriát rakhatunk. A 12+1 fázisos Dr.MOS VRM-et adekvátnak látszó bordázatok fedik, és bővítőkártyáinkat egy x16-os, fémmel megerősített PCI Express 5.0, valamint egy x4-es PCI Express 3.0 sín várja.


[+]

A háttértárolók számára három darab x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló M.2 aljzat áll rendelkezésre, melyekből kettőt borda takar, de a négy SATA port sem hiányzik a 2,5 gigabites Realtek RTL8125 LAN-nal, továbbá Intel AX201-es Wi-Fi 6/Bluetooth 5.1 modullal szerelt deszka specifikációs listájáról. A hangkodekről csupán annyit közöl a termékoldal, hogy hatcsatornás, miközben a fixált I/O pajzsról két videokimenet (egy DisplayPort 1.2, egy HDMI 2.0), egy USB 3.2 Gen2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A és négy USB 2.0 kapu köszön ránk vissza a BIOS update gombon, két antenna konnektoron, három audio jacken, no meg az előbb említett Etherneten kívül.


[+]

Hasonló színekben indul a vásárlók kegyeiért a Mini-ITX formátumú, 7+1+1 fázisos, 30A-s Dr.MOS VRM-mel szállított CVN B760I Frozen WiFi V20, ami a DDR4 platformot lovagolja meg, és méretéből adódóan egyetlen "páncélba bújtatott" x16-os PCI Express 5.0 csatolóval érkezik.


[+]

A két DIMM slotba maximum 64 GB DDR4 RAM-ot pakolhatunk, és tuninggal egészen 4800 MHz-ig merészkedhetünk. PCI Express 4.0-s M.2 2280-as csatlakozóból kettő van, a SATA portok mennyisége változatlan, és a hálózati részleg, illetőleg a hangchip sem különbözik a fentebb bemutatott márkatársétól. Az újfent fix habitusú hátlap tartalma is egyezik Frozen WiFi D5 V20-éval, a differencia mindössze annyi, hogy BIOS-t frissítő gomb helyett most egy CMOS reset kapcsoló található itt.


[+]

A harmadik, legszerényebb modell az ismét micro ATX-es Battle-AX B760M-F PRO V20, amely 8+1 fázisos Dr.MOS tápellátó áramkörei csupaszon ácsorognak, míg x16-os PCI Express 4.0 sínből egy, x4-esből pedig szintén egy állomásozik a fekete-szürke NYÁK-on. Wireless egység ezúttal nincs, vezetékesen pedig egy Realtek RTL8111H kontroller hajtotta gigabites RJ-45 aljzat segítségével léphetünk fel a hálózatra.


[+]

A hangkeltésért felelős lapkáról megint csak azt árulják el, hogy hatcsatornás, és PCI Express 4.0-s M.2 2280-as slotokból (az egyik támogatja a SATA-s meghajtókat is), valamint SATA portokból ugyanannyi szerepel a terítéken, mint az ITX-es rokonnál. Hátul egy PS/2 kombóport, három videokimenet (egy 1.2-es DisplayPort, egy HDMI 2.0, egy 15 tűs D-Sub), négy USB 3.2 Gen1 Type-A, meg két USB 2.0 konnektor táborozott le a tripla audio jacken és az Etherneten felül. A konstrukció, csakúgy, mint picit komolyabb testvérei, az első negyedév folyamán kerül fel az üzletek polcaira.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés