Akár működhetne is a Coffee Lake a Z270-es alaplapokban

Legalábbis az ASUS szerint, de az Intel valahogy megakadályozza a kompatibilitást.

Az Intel az elmúlt hónapban leplezte le az asztali Coffee Lake generációt, amely a pozitívumok mellett hozott egy olyan negatívumot is, hogy dacára az LGA1151-es tokozásnak, új alaplapokat igényel a működéshez. Némileg azonban változott a lábkiosztás, amelyről az alábbi hírben írtunk, viszont a bit-tech.net készített egy interjút az ASUS ROG sorozat termékmenedzserével, aki érdekes dolgokat árult el a frissítéssel kapcsolatban.

Andrew Wu állítása szerint a Z270-es alaplapokban is üzemképes lehetne a Coffee Lake generáció, ugyanis fizikailag nincs nagy különbség, pusztán az energiaellátás változott meg egy picit, ahogy arról az első bekezdésben linkelt hír is ír.

Volt egy kellemetlen kérdés is, ami arra irányult, hogy ha az Intel engedné, akkor az ASUS kompatibilissé tudná-e tenni a Z270-es alaplapokat. Erre Andrew Wu konkrétan azt válaszolta, hogy igen, noha frissíteni kellene a Management Engine-t és a BIOS-t. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az Intel valahogy megakadályozta a kompatibilitást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés