Hirdetés

CES 2015: okosszemüveg és adattárolók a Toshiba standján

A Toshiba standján a vállalat több újdonságot is kiállított köztük a Toshiba Glass okosszemüveget, amely nem tekinthető abszolút új megoldásnak, hiszen a vállalat már korábban is beszélt a koncepcióról. A termék hasonló a Google fejlesztéséhez, de a Toshiba bizonyos szempontból más irányba tart.

Hirdetés

A Toshiba Glass a normál szemüvegekhez használható, tehát a már meglévő keretekre helyezhető fel, és az információt egy apró projektor a jobb szem előtti szemüveglencsére vetíti. Ennek az előnye, hogy kikapcsolt állapotban lényegében úgy lát a felhasználó, mintha nem is lenne a szemüvegén ez az eszköz. Persze az extra tömeg következtében érezni lehet a termék jelenlétét.

Toshiba Glass Toshiba Glass
Toshiba Glass [+]

A Toshiba Glass a Google megoldásához hasonlóan az okostelefonokkal működik együtt, de például nincs kamerája, ami sokak számára lehet, hogy nem túl kedvező, bár ez igény kérdése. A vállalat a tényleges bejelentéssel még mindig vár.

Toshiba hibrid merevlemezek
Toshiba hibrid merevlemezek

A Toshiba pár új adattárolóval is előállt, amelyek a 2,5 colos megoldások mezőnyét erősítik majd. A hibrid merevlemezek közé 500 GB-os és 1 TB-os opció érkezik, előbbi 7, míg utóbbi 9,5 mm vastag. Mindkettőben 19 nm-es Toshiba NAND Flash lapkák dolgoznak gyorsítótárként.

3 TB-os Toshiba merevlemez a mobil eszközökbe
3 TB-os Toshiba merevlemez a mobil eszközökbe

A hagyományos 2,5 colos merevlemezek közé egy 3 TB-os megoldás érkezik, amely tányéronként 750 GB-ot tárol, vagyis ebből a szempontból világelsőnek számít a maga kategóriájában. Ezt egyébként PMR, azaz merőleges adatrögzítési eljárással sikerült abszolválni.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés