CES: Bemutatták a világ leggyorsabb játékgépét

Ami tavaly még csak merész koncepciónak tűnt, mára valósággá vált; a Consumer Electronics Show keretén belül kiállították a világ első olyan, alapvetően otthoni használatra fejlesztett számítógépét, mely négy grafikus mag erejét hívja segítségül a legrészletgazdagabb és leggyorsabb 3D-s megjelenítés érdekében. A Dell tavasszal piacra kerülő XPS 600 Renegade PC-je ezúttal tehát nem prototípus, nagyon is valós termék, nem mellesleg alighanem a világ egyetlen olyan személyi számítógépe, mely képes megfelelően kiszolgálni a gyártó CES-en is bemutatott 30 hüvelykes képátlójú óriás TFT-jét.

A Dell XPS 600 Renegade-ben egy nForce4 SLI X16 alaplaphoz csatlakozik a négy NYÁK-on helyet foglaló, de két PCI Express csatolót igénylő négy GeForce 7800 GTX vezérlő, melyek összességében példátlan mennyiségű, 2 gigabájtnyi grafikus memóriával rendelkeznek. A korlátozott darabszámban piacra kerülő számítógép többi paramétere is meglehetősen impozáns, így a gép alapfelszereltsége egy gyárilag túlhajtott, 4,26 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos Intel Pentium Extreme Edition 955 típusú processzor, mely mellé szerény mennyiségű, 2 gigabájtnyi 667 MHz-es DDR2 memória jár.

A világ leggyorsabb játékos PC-je címre esélyes Dell XPS 600 Renegade nemcsak példátlanul nagy számítási teljesítményével, hanem kinézetével is hódíthat; a házat Mike Lavallee festménye díszíti, mi több, a számítógépet a művész és maga Michael Dell is dedikálja. A tavasszal piaci forgalomba kerülő termék áráról egyelőre szemérmesen hallgat a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés