CES: A végzet jegyében

Hirdetés

Bár a nemrégiben kirobbant pénzügyi botrány rossz fényt vet a honi piacon rendkívüli népszerűségnek örvendő Abitra, a cég mégis úgy érkezett a CES kiállításra, mintha mi sem történt volna. Az Abit standja üde színfoltnak tekinthető a többi cég installációihoz képest, hiszen a gyártó a Creative Labsszal és az AMD-vel közösen a Fatal1ty-turné keretén belül kiírta a „CES-Fatal1ty Ultimate Gaming Shootout” versenyt, ahol az unatkozó vásárlátogatók összemérhetik erejüket a névadóval, Johnathan „Fatal1ty” Wendellel, akinek első legyőzője 5000 dollárt zsebelhet be.

A cég természetesen új termékekkel is jelentkezett a kiállításon, így bemutatásra került a Fatal1ty alaplapcsaládba tartozó, nForce4 Ultra lapkakészletre épülő AN8 Pro Gaming, a VIA K8T890 – VT8237 párosát felvonultató AX8, illetve az nForce3 alapú, NF8 típusjelzésű alaplap.

Az újdonságok sorába tartoznak továbbá az ATI új GPU-it tartalmazó videokártyák, köztük az RX800 XL, RX850 XT modellek. Mindezek alapján úgy tűnik, az Abit sem sieti el a kétkártyás grafikus rendszerrel szerelt alaplapok piacra dobását, hiszen az új termékcsaládban egyelőre nyoma sincs az nForce4 SLI lapkakészlettel ellátott alaplapoknak, a cég ráadásul minden jel szerint végleg felhagyott az NVIDIA alapú grafikus vezérlők gyártásával, amely tovább valószínűsíti, hogy az Abit egyhamar nem fog jelentkezni multi-GPU alapú rendszerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés