CES 2023: gigantikus 8K-s tévét villantott a Hisense

Hirdetés

A Hisense érezhetően nagy tervekkel vágott neki 2023-nak, legalábbis a CES-en a cég bődületes méretű standdal volt jelen, és rengeteg terméket állított ki. Kiemelt helyre pakolták a vállalat egyik nagy büszkeségét, a világ egyik legnagyobb 8K-s televízióját.


[+]

Ez az ULED X család 110 hüvelykes, 8K-s megjelenítője, amely a vállalat álláspontja szerint a jelenlegi LED LCD technológia egyik csúcsát jelenti. A modell Mini LED háttérvilágítású QLED panellel rendelkezik, amelynek maximális fénysűrűsége állítólag 2500 cd/m², és ennek hála a HDR anyagok visszaadása igen látványos. A 7680x4320 képpont felbontású modell élőben letaglózóan nézett ki, köszönhetően nyilván a hatalmas képátlónak, de a képminőség meggyőző volt, bár tény, hogy ezen a modellen is egy gyári, optimalizált demonstrációs anyag futott. Egy hagyományos magyarországi tévés médiaboxból érkező képi jellel is megnéztük volna, de erre értelemszerűen nem nyílt lehetőség.

Ez a készülék egy igazi nagyvad, amellyel nyilván az volt a célja a kínai vállalatnak, hogy megmutassa, tud ilyet is gyártani. Mert az biztos, hogy egy ilyen termékre valós kereslet nem igazán van. Egyrészt még mindig alig van 8K-s tartalom, másrészt egy ekkora batár egy átlagos méretű lakásba be sem fér, harmadrészt pedig az ára minden bizonnyal pénztárcafogyasztó lesz.

Előzmények

Hirdetés