Hirdetés

CES 2022: asztali szinten újít leginkább a HP

A játékosokat célzó fejlesztések tekintetében a cég lazán kezelte a mobil vonalat, az üzleti szinten viszont itt újítottak.

A HP az idei CES-t a játékosok és az üzleti felhasználók szempontjából közelítette meg. Előbbi terület esetében főleg az asztali piacra koncentráltak. Persze a vállalat frissítette az OMEN 16 és 17 notebookokat a 12. generációs Intel processzorokkal, illetve az új mobil GeForce-okkal, de ezek a rendszerek kívül nem változtak, pusztán a belsejük modernizálódott, így túl nagy figyelmet nem kaptak.

HP OMEN 45L Desktop
HP OMEN 45L Desktop [+]

Asztali szinten viszont van pár újdonság, többek között az OMEN 45L Desktop és a Victus by HP 15L Desktop. Előbbi egy komoly szerkezet, amely akár Intel Core i9-12900K vagy AMD Ryzen 9 5900X processzorokkal kérhető, ezek mellé pedig maximum 64 GB-nyi, 3733 MHz-es effektív órajelen üzemelő HyperX DDR4 memóriát lehet választani. A VGA tekintetében is több lehetőség van: az AMD oldalán a Radeon RX 6700 XT a maximum, míg az NVIDIA esetében a GeForce RTX 3090. A kiválasztott processzor nem számít, ide-oda kombinálhatók a gyártók. Az adatok tárolását akár két darab, PCI Express 4.0-s, 2 TB-os WD Black M.2 NVMe SSD is elláthatja, és extra lehetőséget kínál még két 2,5, illetve két 3,5 hüvelykes fiók. Az egészről maximum 800 wattos Cooler Master tápegység gondoskodhat, továbbá hét Cooler Master ventilátor is beszerelésre kerül, ezek az ARGB ledjeivel még fényt is adnak. A CPU-k hűtéséről egyébként az OMEN Cryo Chamber rendszer gondoskodik, amely akár 360 mm-es radiátorral is megspékelhető.

HP Victus by HP 15L Desktop
HP Victus by HP 15L Desktop [+]

A másik újítás a Victus by HP 15L Desktop, amely a Victus vonal első képviselője, és leginkább a kompakt méretbe helyezett teljesítmény híve. Ebbe is az elérhető legújabb processzorok helyezhetők, de olyanok, amelyek IGP-vel is rendelkeznek. Ilyen szempontból az inteles megoldások tekintetében a 12. generációs normál Core i7 modellek jelentik a csúcsot, míg az AMD-nél a Ryzen 7 5700G. A rendszermemória maximum 32 GB-nyi DDR4 lehet, a VGA-k esetében pedig a Radeon RX 6600 XT vagy a GeForce RTX 3060 Ti a felső határ. Természetesen itt is lehet keverni a gyártókat.

A vállalat frissíti az OMEN 25L Desktopot is, így ebbe is kérhetők a legújabb Intel és AMD processzorok, és a jelenleg elérhető VGA-k egészen a Radeon RX 6700 XT és GeForce RTX 3080 erejéig. Ezen túlmenően mindegyik új asztali PC előtelepített Windows 11 operációs rendszerrel érkezik.

HP OMEN 27u 4K Gaming Monitor
HP OMEN 27u 4K Gaming Monitor [+]

A gépekhez persze kell még egy megjelenítő, és erre is gondolt a vállalat, így bemutatták a 700 dollárért érkező OMEN 27u 4K Gaming Monitort, amely a cég első HDMI 2.1-es bemenettel rendelkező megoldása. A friss kijelző 450 nites IPS panelje 4K-s felbontást, illetve 120 Hz-es képfrissítést támogat, továbbá rendelkezik VESA DisplayHDR 400 hitelesítéssel. Kiemelendő még az AMD FreeSync Premium Pro VRR és HDR technológiákkal való kompatibilitás. Ez Radeon grafikus vezérlőt használva megszünteti a megjelenítő oldali tone mappingot, így az adott HDR kijelző képes a forrást biztosító rendszer oldalán számolt tone mapping eredményét direkten megjeleníteni, emellett biztosítja a variálható frissítési frekvenciát is.

A játékosokon túlmenően a HP az üzleti vonalat tekintve egy komoly fejlesztéssel készült, hiszen bemutatkozott az Elitebook 805 G9 sorozat. Ez a 835-ös, 845-ös és 865-ös opciókból áll, és mindegyik új, AMD Ryzen 6000 sorozatú SOC APU-t használ, legalább 16, de akár 64 GB-nyi DDR5 memóriával (a két legnagyobb gépben ezek cserélhetők is). A mobil masinák között a legnagyobb különbség a kijelző, ugyanis rendre 13,3, 14 és 16 hüvelykes IPS panel áll majd rendelkezésre, az adatok tárolása viszont minden esetben PCI Express 4.0-s NVMe SSD-re van bízva, amelyből akár 2 TB-os is kérhető.

HP Elitebook 865 G9
HP Elitebook 865 G9 [+]

Az új üzleti sorozat 19 darab MIL-STD-810H teszten megy keresztül, így garantálva a strapabírást, továbbá a nagyobb modellek esetében a HP Ryzen PRO lapkákat alkalmaz, amelyek biztosítják a Microsoft Pluton architektúrájának elérését, támogatva ezzel a Windows 11 összes biztonsági szolgáltatását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés