CES 2021: mégsem egy beépített kamerás drón lesz a Sony Airpeak

Az előző évben még erre tippeltünk, most azonban kiderült, hogy a légi járművet a gyártó saját MILC vázaihoz tervezte.

Hirdetés

Tavaly a Sony váratlanul bejelentette, hogy be kíván szállni a drónpiacra, a rövid teaser videó, valamint a szintén nem túl bő lére eresztett sajtóközlemény alapján pedig arra számítottunk, hogy egy kamerával is ellátott eszközről van szó, most azonban kiderült, hogy mégsem.


[+]

Bár túl sok információt most sem osztott meg a nagyközönséggel a Sony, az már biztos, hogy az Airpeak nem egy kamerás, hanem a japánok Alpha szériás MILC vázait reptetni képes drónt takar, amely állításuk szerint a legkisebb az erre a célra létrehozott eszközök között. A négyrotoros, felszálláskor visszahúzódó lábakkal ellátott gépmadár külseje az alábbi videóban csodálható meg részletesebben, a VISION-S autó promóciós videója alatt forgatott behind the scenes jellegű kisfilmnek hála működés közben is láthatjuk a képsorok alapján két akkumulátorral megtömhető drónt.

Az élesebb szeműek kiszúrhattak egy apró kamerát a gép elején, de mi inkább arra tippelnénk, hogy ez a képrögzítő egység inkább az élőkép miatt került felszerelésre, és nem azért, hogy végleges anyagokat rögzítsen, de biztosat persze egyelőre mi sem tudunk mondani.


[+]

A CES-re a Sony a jelek szerint mindössze ennyi információt tartogatott, kiegészítve azzal az aprósággal, hogy az egyébként professzionális tartalomgyártóknak tervezett eszköz várhatóan idén tavasszal kerül piacra, további infók a későbbiekben a linkelt oldalon várhatók.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés