CES 2017: Lenovo gamer légió – második felvonás

Az új notebookok mellett asztali PC-ket és gamer kiegészítőket is láttunk a Lenovo standján.

Nagy lendülettel nyomul a Lenovo a PC-s játékosok világában, ezért a teljesen új Legion notebookok mellett egy korábbi gamer termékeiből összeállított, szép bemutatót is kihozott a CES-re. Az IdeaCentre Y710 Cube egy kompakt, gamer kocka, ami 15 literes térfogatával és 7,4 kilogrammos súlyával nem olyan kicsi, mint egy notebook, de azért némi rákészüléssel akár LAN-partira is hordozható, ezt segíti például a tetején kialakított cipelőfül.


[+]

Belsejében hatodik generációs, négymagos Core i5 vagy i7 processzor található a szokásos DDR4 memória társaságában, a megjelenítésért pedig GeForce GTX 1070 vagy 1080 felel. Bőven van hely 3,5 és 2,5 hüvelykes adattárak számára, játékos szempontból pedig a Killer Ethernet és Wi-Fi modul, illetve az Xbox One kontroller csatlakoztatási lehetősége érdekes. Talán mondani sem kell, hogy ez a masina nem lesz túl olcsó, Core i7-tel, 8 GB memóriával, GTX 1070-nel és 1 TB-os merevlemezzel, illetve Windows 10-zel átszámítva bőven négyszázezer forint fölötti áron láttuk az európai piacon.

IdeaCentre Y710 Cube
IdeaCentre Y710 Cube [+]

Érdekes darab az IdeaCentre Y910, ami a Cube hardveres képességeit nyújtja egy 27 hüvelykes kijelző köré épített, all-in-one, vagyis minden-az-egyben monitor PC formájában. A megjelenítő IPS paneles 2560x1440 pixeles felbontással, vagyis kell is hozzá a GeForce GTX 1070 vagy GTX 1080, ha a legújabb játékokat kimaxolt grafikával szeretnénk futtatni. Dicséretes, hogy a processzor itt is négymagos, adattárból pedig a legfeljebb 2 TB-os merevlemez mellett M.2 foglalatos, PCI Express csatolós SSD-t is választhatunk. További extra az Intel RealSense 3D kamera, a Killer Wi-Fi és Ethernet, és a virtuális 7.1-es hangzásra képes Harman Kardon hangszórópár. Ennek a gépnek az árazása még durvább, félmillió forint alatti konfigurációt nem láttunk belőle.

IdeaCentre Y910 AIO IdeaCentre Y910 AIO
IdeaCentre Y910 AIO [+]

Néhány hónapja piacon vannak már a Lenovo Y gamer kiegészítői. Egérből többféle is van, látványos formatervvel, rengeteg programozható gombbal, súlyozórendszerrel és 4000 dpi-s optikai vagy 8200 dpi-s lézer érzékelővel, illetve kínálnak Y-os egérpadot is. Elég szokatlan formájúra szabták a mechanikus gamer billentyűzetet, ami világító Kailh mikrokapcsolókat használ. Rengeteg extra gombbal és integrált csuklótámasszal szerelték fel, van USB kapuja, illetve hang ki- és bemenete is. Vételára a hazai piacon várhatóan 30 000 forint környékén alakul majd. A készletet a vaskos, szögletes fülpárnájú, szénszálas műanyagimitációval és vörös színnel hódító headset teszi teljessé, aminek hazai ára 12 000 forint környékén alakul majd.



[+]

Azóta történt

Előzmények