Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

CES 2016: kevés a Dolby Atmoshoz egy hangprojektor

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Meghallgattuk a Samsung Atmos támogatású soundbarra épülő rendszerét, de az eszköz nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Samsung a CES-en mutatta be Dolby Atmos támogatású hangrendszerét, a HW-K950-t, amelynek központi eleme egy olyan hangprojektor, amelybe felfelé állított hangsugárzókat is építettek. Az ezek által kibocsájtott hangok pedig a falakról, plafonról visszaverődve hivatottak megteremteni az objektumalapú hangszabványok által ígért valódi térhatású élményt.

Samsung HW-K950
Samsung HW-K950 [+]

Az eseményen mód nyílt kipróbálni a modellt egy különlegesen kialakított szobában működés közben is. Kis trükköt is bevetettek a Samsung munkatársai, hiszen az embereket egy alacsony kanapéba ültették, a soundbart, pedig magasra pakolták, de ez sem volt elég. Egyszerűen nyomába sem ér az érzet annak, mint amikor a plafonra szerelt, magasra pozicionált hangfalakból ömlenek a hangok. Korábban már, az IFA-n kipróbáltuk a Yamaha hasonló kialakítású hangprojektorát, és az sem győzött meg bennünket, így valószínűleg itt magával az alapkoncepcióval van probléma.

Samsung HW-K950
Samsung HW-K950 [+]

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.