CES 2016: Dolby Atmos támogatású kompakt hangrendszer a Samsungtól

Hirdetés

Az objektumalapú hangszabványok, tehát a Dolby Atmos és a DTS:X lassan megkezdték térhódításukat. Most már megjelentek azok a kompakt audiorendszerek is, amelyek biztosítják e formátumok kezelését, és elméletben, képesek a vertikálisan is kiterjesztett hangzás megteremtésére.

Samsung HW-K950
Samsung HW-K950 (forrás: Flatpanels HD) [+]

A Yamaha már tavaly bemutatta a világ első Dolby Atmos támogatású hangprojektorát, és a Samsung is erre az útra lépett a HW-K950 névre hallgató szettjével. Ennek központi eleme egy hangprojektor, amely három, a néző felé állított és két függőlegesen pozicionált hangsugárzót tartalmaz. A rendszer része még egy vezeték nélküli úton csatlakoztatható mélynyomó és két hátsó hangfal is. A térhatású hangzás megteremtésére tehát van mód, de az már más kérdés, hogy az objektumalapú megszólalás működik-e. A korábban már említett Yamaha esetében egyáltalán nem volt érzékelhető, hogy a hangok "fentről" is érkeznének, és ott is ugyanilyen megoldást, tehát függőlegesen állított hangszórókat alkalmaztak.

A konkrét technikai specifikációkat és az árat, valamint, hogy mikor vásárolható majd meg a termék, egyelőre még nem árulta el a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés