Hirdetés

2017. október 17., kedd

CES 2016: kiterjesztett valóságban gondolkodik az Intel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat a DAQRI által tervezett headset alapjáit szoláltatja.

Az Intel az idei CES-en bejelentette, hogy egy olyan kiterjesztett valóságot kínáló headseten dolgoznak, amelyet a DAQRI tervezett. Ennek a terméknek még nincs végleges neve, de elmondták, hogy a tervezést a partnerük végzi, így az Intel csak az egyes komponenseket biztosítja hozzá.

Hirdetés

A DAQRI AR headsetben az Intel szerint egy Core m7 processzor lesz, mindenféle rendkívül specifikus holografikus gyorsító nélkül, és ez végzi el majd az összes számítást, természetesen aktív IGP-vel. A headseten lesz egy RealSense kamera is, amit kiegészít egy 360 fokos szenzorrendszer, ami a környezetet térképezi majd fel.

A DAQRI készülő AR headsetje egyébként nem szeretne a Microsoft Hololens direkt versenytársa lenni. A csomagot ugyanis elsődlegesen az ipari munkásoknak szánják, különösen olyan területekre, ahol sötétben kell tájékozódni A headset az átlátszó kijelzőre kirajzolna egy egyszerű geometriát a környezetről, így a munkások biztonságosabban közlekedhetnének, illetve részletes adatokat kapnának a feladataikról. A DAQRI és az Intel azonban nem zárkózik el más területek lefedésétől sem, de ez a piaci igényektől függ.

A DAQRI szerint a csomag már majdnem kész, és várhatóan az első negyedévben megvásárolható lesz.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.