Célegyenesben az új Zune HD

Mint az talán köztudott, a Zune a Microsoft gyermeke. Azért indította útjára a redmondi óriás, hogy megszorongassa a minden más hordozható lejátszót lefőző iPodot, és kiharapjon egy szeletet a piaci tortából.

Hirdetés

Bár a Microsoft nagy reményeket fűzött a Zune-hoz, alapvetően csalódniuk kellett, hiszen nem nagyon sikerült megközelíteni az iPodok sikerét. Ennek ellenére rendületlenül fejlesztik a termékcsaládot, és rendszeresen piacra dobják az új modelleket. Talán ennek is köszönhető, hogy az évek során kialakult egy kisebbfajta rajongótábora a márkának.

A vállalat közleménye szerint a legújabb készülékük 64 gigabájtos tárolókapacitással kényezteti majd a felhasználókat, akik április 12-től vehetik birtokukba a kicsikét, potom 350 dolláros áron. Ez a 64 giga elméletileg tizenhatezer dal, huszonötezer kép vagy húsz órányi nagy felbontású audiovizuális tartalom eltárolását biztosítja.

A 3,3 hüvelykes OLED érintőképernyővel megtámogatott eszköz rendelkezik egy beépített HD kimenettel, integrált rádióval, illetve többek között egy böngészővel is. A gyártó szerint a termék tökéletes kis szórakoztatóelektronikai kütyü, egy rendkívül sokoldalú médialejátszó. Ezt már ugyan sokan állították saját termékükről, mint ahogyan azt is, hogy a lehető legtöbb formátumot támogatja. Nincs ez másként a Zune esetében sem, azzal kiegészítve, hogy a kompatibilis szabványokról konkrétumokat egyelőre nem lehet tudni. Elméletileg néhány napon belül elkészül a szoftverfrissítés, amely már új kodekeket is tartalmaz, akkor bizonyára több információval rendelkezünk majd erről.

A készülék valószínűleg a kisebb tárolókapacitású testvéreinek akkumulátorját örökli majd meg, amely 33 órányi zene- és több mint nyolc és fél órányi videolejátszást tesz lehetővé. Számítógépen keresztül három óra alatt tölthető fel teljesen, ha konnektorba dugjuk az adapterét, akkor ez csak két órát vesz igénybe. Az új modell megjelenésével egy időben a 16, valamint 32 gigás Zune-ok ára lecsökken 200, illetve 270 dollárra.

Előzmények

Hirdetés