CeBIT news: Palomino premier

Hirdetés

Március 22-én indult az idei CeBIT, és bár "helyszíni tudósítónk" épp kifele zötykölődik, sőt, tájékozatlanságom bizonyítékaképp.., ebben a szent minutumban csörgött rám mobilon, és újságolta a "kék nyákos Abit lapot", a tesztlaborunkba órákon belül befutó KK266-os Iwill-t, és még sorolhatnánk, de inkább majd hírekbe szedjük, és exkluzív képekkel megtámogatva tálaljuk. Kitartás. :)

Tehát még egyszer. Elindult a CeBIT, és az AMD máris tett róla, hogy felemlegessük, merthogy működő Palomino rendszerrel dobott kesztyűt a szkeptikusoknak. Az új Athlon core-ra épülő CPU-t egy teljesen hétköznapi Gigabyte lapban mutatták be (GA-7DX), eképp szinte biztosra vehető a lapkompatibilitás, bár a proci csak a 3. negyedben kerül futószalagra. A demonstráció során a CPU mindössze 1533MHz-en futott..

A Palomino-s Athlon-ok server-ekbe szánt példányai már korántsem erőltet(het?)ik a MHz-eket, az AMD 760MP jelű set-jével ugyanezen CPU-k már csak 1200MHz-re számíthatnak, a bemutató során egy két procis megoldást csodálhatott meg a nagyérdemű..

Azóta történt

Hirdetés