A Canon is bemutatta új rendszerkompaktját, az EOS M3-at

A Canon az EOS 5Ds és 5DS R mellett egy új cserélhető objektíves rendszerkompaktot, az EOS M3 érkezését is bejelentette a gyártó, ami egyébként a harmadik MILC masina a Canon kínálatában. Az átszabott magnéziumházas, akár 180 fokban felhajtható, amúgy változatlanul 3"-es, 1,04 millió képpont megjelenítésére képes ClearView II érintőkijelzővel érkezik, amely egyben a kereső feladatát is ellátja. Amennyiben igény van rá, opcionálisan elérhető hozzá az elektronikus kereső (ami ugyanaz, mint amit a G1X Mark II vázra is feltehetünk) és Speedlite EX rendszervaku is csatlakoztatható hozzá, akinek nem lenne elegendő a beépített, kipattintható villanó.


[+]

Az újdonság szíve a Canon 24,2 megapixeles ASP-C CMOS szenzora, a lelke pedig a Digic 6 képfeldolgozó processzor. A 366 grammot nyomó gép az AF-motorját, a 49 pontos Hybrid CMOS AF III rendszert a nagyobb gépektől örökölte és mintegy 6,1-szer gyorsabb mint az eredeti EOS M AF-rendszere. Az érzékenység ISO 100 és 12 800 között állítható, de 25 600-ig kiterjeszthető. Zársebessége 1/4000 és 30 másodperc között változtatható, és sorozatban másodpercenként legfeljebb 4,2 képet rögzíthetünk. A JPEG vagy RAW formátumú fájlokat normál méretű SD/SDHC/SDXC tárol el.


[+]

Filmes képességek terén sok extrát nem kínál a manuális módot leszámítva. A mozgóképek maximális felbontása Full HD lehet, amihez másodpercenként 30 képkockás sebesség társulhat H.264-es kodekkel. A gépből nem hiányzik az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi s NFC kombó, és természetesen okostelefonnal is távirányítható.


[+]

A tápellátást az LP-E17 lítiumion akkura bízták, ami a CIPA szabvány szerint 250 képre elegendő képpel szolgál. Csatlakozókból az USB 2.0 mellett pedig mini HDMI-t kínál.


[+]

A Canon EOS M3 Európában 2015 áprilisától érhető el 770 eurós áron a 18-55 mm IS STM lencsével egybecsomagolva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés