Bővült a Corsair kijelzős pendrive-választéka

Új típusokkal bővült a Corsair tavaly nyáron megjelent, speciális kijelzőt tartalmazó Flash Readout pendrive-családja. Az új tárolóeszközök a korábbi 1 és 2 gigabájtos típusokból álló kínálatot egészíti ki immár 4 és 8 gigabájtnyi tárhelyet kínálva.

Hirdetés

A Flash Readout pendrive-ok formavilágukat tekintve klasszikus kialakításúnak tűnnek, azonban a megszokottól eltérően egyik oldalon egy kijelzőt is tartalmaznak. A monokróm grafikus felület három elkülönített blokkra oszlik; egy maximum 11 karakteres, kötetnévként funkcionáló szöveges információs mezőre, valamint egy számszerűsített, és egy kördiagrammal szemléltetett kapacitás-visszajelzőre.

A kijelzővel ellátott pendrive ötlete nem teljesen új, a Corsair megoldásához hasonlót ugyanakkor eleddig még nem sikerült más gyártónak piacra dobnia. A Flash Readout háttértárak BCD-rendszerű (Bi-stable Cholesteric Display) grafikus kijelzője ugyanis a számítógép kikapcsolása, vagy a pendrive lecsatlakoztatása után is megjeleníti az adatokat, méghozzá anélkül, hogy ehhez külön áramforrást használna. Ez a megjelenítőegység folyamatosan frissíti az információkat másolás és törlés esetén, egyébként pedig a gyártó szerint akár egy évig is képes megőrizni a megjelenített szöveget, grafikus tartalmat.

A Corsair Flash Readout 4 GB-os változata 90 dolláros (átszámítva kb. 17 500 forintos), a 8 GB-os modell 170 dolláros (átszámítva kb. 33 000 forintos) ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés