Bőrünk alá lát a szupervékony vékony kliens

Továbbfejlesztette ultrahordozható Flora Se210 noteszgépének biztonsági rendszerét a japán Hitachi. A világ egyik legkisebb vékony kliensének számító szubnotesz egy speciális szenzort kapott, melynek fejlesztéséről októberben számolt be először a vállalat. Az érzékelő működési elvét tekintve leginkább a konkurens gyártók által már régebb óta alkalmazott biometrikus ujjlenyomat-azonosítókhoz hasonlítható, a Hitachi megoldása ugyanakkor nem a bőrfelszínt vizsgálja, hanem az alatta lévő szövetet.

A speciális szenzorral felszerelt Flora Se210-es modelleket csak az arra felhatalmazott felhasználók kapcsolhatják be, miután mutatóujjuk vénáját azonosította a rendszer, ezzel a kissé bizarr megoldással a Hitachi szerint ezek a noteszgépek a legjobban védett vállalati terminálok közé tartoznak.


Forrás: Digit-Life

Az Intel i915GM lapkakészletére épülő, 600 MHz-es Celeron M processzort tartalmazó, 12,1 hüvelykes XGA (1024x768 pixeles) felbontású kijelzővel szerelt apró noteszgépekben minden szokásos komponens megtalálható, kivéve a merevlemezt, melyet ennél a típusnál 512 MB flash memória helyettesít. A tárterület nagy részét ráadásul a vékony kliensek számára fejlesztett Windows XP Embedded operációs rendszer foglalja el, így a kis gép lényegében egy olyan mobil hordozható terminál szerepét tölti be, melyet átlag feletti biztonságot nyújtó azonosítórendszerrel láttak el.

A 27,5 x 23,3 x 2,3 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező noteszgép tömege körülbelül 1,27 kg, a Flora Se210 a gyártó szerint valamivel több, mint két órán keresztül működik akkumulátorról. Az új szubnotesz a hét közepétől kapható Japánban, átszámítva mintegy 347 000 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés