Bő egy hónapon belül az európai boltokban is kapható az Oculus Rift

Nem minden országban, de hivatalos retail csatornákon, boltokban is elérhető lesz a népszerű VR-szett.

Hirdetés

Az Oculus már hónapokkal ezelőtt rendelhető volt az Egyesült Államokban, és bár kezdetben nem volt zökkenőmentes a rendelések teljesítése, úgy tűnik sikerült úrrá lenni a gondokon, mivel a vállalat bejelentése szerint hamarosan Kanadába és Európába is jut ("legálisan") a virtuális valóság headsetből a kereskedőpartnernek számító boltok polcaira.


[+]

A hivatalos bejelentés szerint az árusítás szeptember 20-án kezdődik, de hazánk fiainak kevésbé jó hír, hogy Európán belül Magyarország továbbra is kiesik az körből, csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németország lehet majd megvásárolni a kijelölt üzletekben, online piactereken. Az Oculus webshopjából azonban más országok is rendelhetnek, ahogy eddig is, de Magyarország ott sincs feltüntetve. Természetesen a helyzet ezek ellenére nem katasztrofális, hiszen továbbra sincs akadálya annak, hogy külföldről szerezzük be az áhított headsetet, ami az EU-s országokon keresztül mindenképp egyszerűbb, mint mondjuk a tengerentúlról – de vannak élelmes hazai kereskedők, akik némi felárért cserébe importálják hazánkba. Arra viszont figyelni kell, hogy a boltokba szánt Oculus minden felsorolt országban lokalizált csomagolással, leírással és szoftverrel érkezik.

Az Oculus Rift már előrendelhető a partnereknél, hivatalos ára 699 euró lesz, és mindegyikhez jár a Lucky's Tale, illetve további VR kontentek is, 360 fokos videók, filmek, valamint az Oculus Store hozzáférés egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés