Blu-ray-író, pendrive-ok és egy memóriakártya

Következő hónapban kezdi el szállítani a Sony Optiarc új Blu-ray belső íróját, a BWU-500S típusú optikai meghajtót. A készülék 12-szeresen képes az egyrétegű BD-R lemezek megírására, míg a kétrétegűekére 8-szorosan, az újraírhatókéra pedig kétszeresen. A DVD-k közül az egy- és kétrétegűeket 16, illetve 12-szeresen, a mínuszos és pluszos újraírhatókat nyolc- és hatszorosan írja. Természetesen kezeli a CD-ket is, 48 és 24-szeres tempóval az -R és -RW változatok esetében. A 8 MB gyorsítótárral ellátott BWU-500S a számítógéphez SATA interfészen keresztül kapcsolható, a boltokban pedig kapható lesz csak a meghajtó külön, vagy a CyberLink szoftverekkel társítva dobozos kiszerelésben is.

Sony Optiarc BWU-500S [+]
Sony Optiarc BWU-500S [+]

A kulcs alakú pendrive sem újdonság már, bár még az első ilyen egyedi alakú – akkor még legalábbis egyediek voltak – termékre azért felkapta mindenki a fejét. Most a Green House pótolta hiányosságait, nevezetesen, hogy az ő kínálatukban még nincs ilyen – szó szerint – USB-kulcs. Az apró tárolók tehát megérkeztek, 4 GB adat másolható rájuk, arany és ezüst külsővel, két formában kaphatók, áruk pedig 41 dolláros.

Green House pendrive-ok
Green House pendrive-ok

Végül, bár még mindig az adattárolás témakörében maradva, de megint egy kategóriát ugorva a memóriakártyákra, a Verbatim jelentkezett egy új típussal. A lila újdonság egy SDXC kártya, ami nem kevesebb, mint 64 GB-os kapacitású. S fájlrendszere exFAT típusú, az UHS-I interfésze pedig 104 MB/s-ot átviteli sebességre képes. A kártya Class 10-es sebességosztályú, azaz a minimum 10 MB/s-os írás és olvasás garantált.

Verbatim SDXC 64 GB Class 10
Verbatim SDXC 64 GB Class 10

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés