Biztonságos külső keretek adattárolókhoz

Hirdetés

Ha egy biztonságos hordozható tárolót szeretnénk meglévő SSD-nkből vagy merevlemezünkből varázsolni, a Raidsonic termékeire mindig lehet számítani, amelyekkel nem csak fizikailag védhetjük meg a meghajtókat, hanem az adatok is teljes védelem alatt állnak. Az új Icy Box IB-SAFE22-vel még erre is sikerült rátenni egy lapáttal, ugyanis a szokásos titkosítások mellett egy 256 bites AES kódolású USB-s kulcsra is szükség van az adatok olvasásához, így ennek hiányában az illetéktelenek nem tudnak mit kezdeni a belül lévő 2,5”-es meghajtóval. A számítógéphez 2.0-s USB interfészen kapcsolható, az ajánlott fogyasztói ára pedig 50 euró lesz.

Raidsonic Icy Box IB-SAFE22
Raidsonic Icy Box IB-SAFE22

A Green House egy visszafogottabb megoldással állt elő. A GH-HDC3035AK típusú külső, fekete kerete 3,5”-es tárolókat képes fogadni maximum 2 TB-os kapacitásig. Az adatok gyors átvitelét a 3.0-s USB csatlakozó garantálja. A 360 grammos, 198 x 113 x 30 mm-es keret a hónap végén érkezik a boltokba, és 37 dollár körüli áron szerezhető majd be.

Green House GH-HDC3035AK
Green House GH-HDC3035AK

Egészen hasznos a Raidon kiegészítője is, amelynek a helyhiánnyal küszködők különösen nagy hasznát vehetik. A keret egy 2,5”-es és egy 3,5”-es meghajtót is képes fogadni, viszont mindössze egy 5,25”-es bővítőhelyre van szüksége a számítógépházban, ami elég helytakarékos. Az iS1010-2S-S2 modellbe SATA HDD-k vagy SSD-k rakhatók, a gyors cseréjük érdekében pedig a készülék tálca nélküli kivitelű. JBOD támogatással is rendelkezik, a tárolók hűtéséről pedig egy 40 mm-es ventilátor gondoskodik. A New Raidon Rack ára még nem derült ki.

Raidon iS1010-2S-S2 [+]
Raidon iS1010-2S-S2 [+]

Nem kimondottan külső tároló az OWC (Other World Computing) újdonsága, de egy készlet részét képzik. A cég többféle szettet dobott piacra, amikkel a felhasználók saját maguk cserélhetik ki lassúnak vagy éppen kicsinek talált laptop háttértárukat. A csomagban van minden: csavarhúzók, az említett külső fém (2.0-s USB csatlakozós) vagy plexi (USB+FireWire) keret, kábelek az adatok másolásához, és természetesen egy tároló. Ez utóbbi lehet 5400 vagy 7200 rpm-es 2,5”-es merevlemez, illetve akár SSD is. A DIY (do it yourself – csináld magad) készlet legolcsóbb kiszerelése az 500 GB-os, 5400 rpm-es HDD-s változat 58 dollárért, a csúcs pedig a 240 GB-os SSD-s csomag 585 dollárért. A többi készlet a gyártó honlapján tekinthető meg.

OWC DIY kit [+]
OWC DIY kit [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés