Bizonyos VGA-kat ki is végezhet az Amazon új videojátéka

A New World című alkotás akár fél órán belül el tud bánni egy erősebb GeForce-szal.

Nem indult tökéletesen az Amazon új, New World című videojátékának bétatesztelése. Erre az érdeklődők előzetesen jelentkezhettek, a próbák után pedig többen is arra panaszkodnak a játék fórumán belül, hogy igen gyorsan sikerült a programnak kivégeznie a gépben lévő VGA-t. Sőt, van olyan felhasználó, akinél a szóban forgó alkotás már a második VGA-t küldi az örök vadászmezőkre.

A meggyilkolt hardverek között GeForce RTX 3090 és 3080 sorozatú megoldások vannak, feltűnően sok az EVGA-tól, de volt már MSI és Gigabyte által gyártott modellel kapcsolatban is bejelentés. Ami egységesnek tűnik, hogy az érintett VGA-k gyárilag tuningoltak.

Egyelőre sem az Amazon, sem a gyártók nem reagáltak érdemben az eseményekre, de a felhasználók úgy vélik, hogy a játék online lobbija okozhatja a bajt, ugyanis ez extrém mértékű terhelésingadozásokat generál, amivel esetenként több ezer képkocka kiszámítása történik másodpercenként. Amikor egy ilyen tempómegingás bekövetkezik, akkor a hardver energiafelvétele is extrém mértékben megugrik, és valószínűleg ezt nem tudja kezelni az érintett VGA-k beépített védelme, amely túl későn reagálhat a változásokra.

A fentiek miatt egyelőre érdemes hanyagolni a New World alkotással való szórakozást, főleg akkor, ha GeForce RTX 3090 és 3080 sorozatú VGA van a gépben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés