Elkelt a Bigfoot Networks

Hirdetés

A Bigfoot Networks a hálózati eszközök piacán ismerős név, és főleg a játékosokat célozzák meg termékeikkel. A vállalat vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat is kínál a Killer sorozaton belül, melyek árazása sajnos nem olcsó, és ebből kifolyólag a cég inkább csak úszik az árral, minthogy komoly anyagi sikereket könyvelne el. A Bigfoot Networks a kifejlesztett és felhasznált technológiák szempontjából viszont nagyon is értékesnek mondható, és ez kelthette fel az Qualcomm leányvállalatának számító Atheros figyelmét.

A Qualcomm és az Atheros közös bejelentése szerint a Bigfoot Networks az utóbbi vállalatba olvad majd be, és az eddigi termékek forgalmazása sem áll le, vagyis rövidtávon minden marad a régiben. Még a Bigfoot Networks név sem lesz eldobva, mivel az Atheros termékskálájába beépülve a prémium kategóriás megoldásokat fogja rejteni. A hosszú távú tervekről egyelőre nem nyilatkoztak a vállalatok, de nem nehéz észrevenni, hogy a piac merre tart. Az okostelefonok és a vezeték nélküli hálózatok rohamos terjedésével a Qualcomm és az Atheros a Bigfoot Networks technológiáival szeretne a versenytársak fölé kerekedni, ami a zökkenőmentes internet-hozzáférés fontossága szempontjából nem rossz stratégia.

A Killer sorozatú termékek egyébként elsősorban az alacsony késleltetésükről híresek, és a vezeték nélküli megoldások területén a Killer Wireless-N megoldások ebből a szempontból valóban az élmezőny fölé kerekednek, vagyis az akvizíció főleg a játékok szempontjából lesz fontos. Talán nem elhanyagolható tényező az sem, hogy az Atheros a késleltetési értékek területén nem igazán jeleskedett eddig, így a Bigfoot Networks felvásárlása tényleg logikus lépésnek tűnik.

Előzmények

Hirdetés