Energiatakarékos GeForce-ok az MSI-től

Hirdetés

A MSI videokártyák bejelentésével kezdi az évet, ám ezúttal az új generációs DirectX 11-es grafikus processzorok helyett a jó öreg G92-höz nyúlt a gyártó, ami a DirectX 10-es API-t támogatja. Persze felmerülhet a kérdés, hogy van-e még potenciál ebben a lapkában, de alapvetően lényegtelen válasszal szolgálni, hiszen az NVIDIA a megcélzott szegmensben nem kínál modernebb megoldást. Talán ennek hatására döntött úgy az MSI, hogy a négy új GeForce GTS 250 kártyájánál a fogyasztás mérséklését helyezi előtérbe, így az új modellek az eredeti verzióhoz viszonyítva 25%-kal kevesebb energiával is beérik.


MSI GeForce GTS 250 Green - Forrás: TechConnect [+]

A friss GeForce-ok közül kettő normál és kettő Twin Frozr változat lesz, verziónként 512 MB, illetve 1 GB fedélzeti tárral. A GDDR3 szabványra épülő memórialapkák a Twin Frozr esetében 2300 MHz-es effektív órajelen üzemelnek, míg a hagyományos kiadásnak be kell érnie 2200 MHz-es frekvenciával.


MSI GeForce GTS 250 Twin Frozr Green - Forrás: TechConnect [+]

Mind a négy grafikus kártya két DVI kimenetet kínál. A grafikus lapkájuk 128 stream processzorral dolgozik. A normál verzió esetében a mag- és shaderórajelet 675, illetve 1620 MHz-re állították a tervezők, míg a Twin Frozr változat 760, valamint 1836 MHz-es értékkel rendelkezik. A termékek forgalmazása a héten kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem számolt be az MSI.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés