2019. augusztus 25., vasárnap

Útvonal

Hírek » Monitor rovat

Bemutatta első monitorját az MSI

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Optics G27C megjelenése a gyártó Aegis gamer PC-ihez igazodik.

Úgy tűnik, az MSI-nek megtetszett a játékos monitorok piaca, ami érthető, hiszen nemrég számoltunk be arról, hogy ez az a szegmense a kijelzőknek, ami dinamikusan növekszik, és előreláthatólag további növekedésre lehet számítani az elkövetkező pár évben. Mindenesetre a mostani lépés csak egy óvatos próbálkozásnak tűnik, hiszen csupán egyetlen modellt jelentettek be, nem ugrottak fejest a mély vízbe egy komplett termékcsaláddal.


[+]

Ráadásul kisebb csavar a történetben, hogy az MSI oldala promócióként hivatkozik a monitorra (árukapcsolás az Aegis PC-hez), ám a valóságban a most bemutatott Optix G27C külön is megvásárolható.

Hirdetés

 


[+]

Mint azt a bevezetőben említettük, a kijelző a gyártó Aegis PC-családjához passzol megjelenésben, de hiába a méretes állvány, be kell érni az ívelt kijelző dönthetőségével, vagy opcionálisan szóba jöhet a falra szerelhetőség, ami szintén támogatott. A hajlított 27 hüvelykes, Full HD felbontású, 144 hertzes panel egyébként nem titkoltan a Samsungtól származik, VA típusú, ennek megfelelően a kontrasztarány 3000:1-hez, betekintési szögei pedig 178 fokosak.


[+]

A háttérvilágítás PWM mentes LED 300 cd/m²-es maximális fénysűrűséggel. További paraméterek között a 8 ezredmásodperces "tipikus" és 4 ms g2g válaszidő, valamint a 110%-os sRGB színtér-lefedettség, ami arról árulkodik, hogy ez a panel kvantumpontokat használ. Sajnos az MSI kihagyta a ziccert, ugyanis változtatható frissítési frekvencia, avagy Adaptive-Sync technológia támogatás nincs, ami ma már egy gamer monitortól mindenképp elvárható lenne. Az extrák sorát mindössze egy fejhallgató akasztó képviseli, míg a csatlakozók palettáján a DVI mellett DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 is fellelhető.

 


[+]

Az MSI Optics G27C 350 dollárért kapható.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.