Bemutatkoztak az ASRock A55-ös alaplapjai, az A55 Pro3, A55-iCafe és A55M-HVS

Hirdetés

Az ASRock már több A75 chipsettel ellátott alaplapot is bemutatott korábban, melyek természetesen az FM1 tokozású AMD APU-khoz készültek. Ám ennek a lapkakészletnek létezik egy némileg butított változata is, az A55, melyből hiányzik a natív 3.0-s USB támogatás és SATA portjai is csak 3 Gbps-os sebességre képesek. A tudás tehát kicsit kevesebb, viszont ez az árakon is visszaköszönhet, így akinek nincs szüksége ezekre a plusz funkciókra, spórolhat majd kicsit remélhetőleg.

ASRock A55iCafe ASRock A55iCafe
ASRock A55iCafe [+]

A gyártó három friss alaplapot leplezett le a napokban, melyek az említett chipkészletre épülnek: az A55 Pro3, az A55-iCafe és az A55M-HVS modelleket, melyek közül az első kettő normál ATX-es méretű, a harmadik pedig micro ATX-es. Mindegyikük támogatja a 2400 MHz-es DDR3 memóriamodulokat, amiből az ATX-esek négyet, a kisebb lap kettőt tud fogadni. Kiegészítőik közt megtalálható a nagyobb átviteli sebességet biztosító XFast USB, valamint a jobb hálózati adatkezelésért felelős XFast LAN technológia, továbbá UEFI BIOS-uk van, rendelkeznek Gigabit Ethernet aljzattal és minimum egy x16-os PCI Express slotjuk is van.

ASRock A55 Pro3 ASRock A55 Pro3
ASRock A55 Pro3 [+]

Az A55-iCafe és az A55-M-HVS hat darab 3 Gbps-os SATA portot kapott, és 5.1-es hangkimenete van, míg az A55 Pro3 két 6 Gbps-os és öt 3 Gbps-os SATA aljzattal lett ellátva, melyek közül az előbbiek valószínűleg külön vezérlővel lettek megoldva, ahogy két 3.0-s USB portja is. A Pro3 és a HVS verzió monitorkimenetei közt találhatunk D-Sub és HDMI csatlakozókat, az iCafe változatra pedig D-Sub-ot és DVI-t tettek.

ASRock A55M-HVS ASRock A55M-HVS
ASRock A55M-HVS [+]

Az ASRock új A55-ös alaplapjainak pontosa megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, ahogy az áruk sem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés