Hirdetés

Bemutatkozott az ASUS TUF Gaming GT501

Bár a házat már a Computexen is szemügyre vehette a közönség, most végre elárulták a pontos specifikációkat is.

Az ASUS az idei Computex kiállításon mutatta meg először a TUF Gaming szériába tartozó GT501 miditornyot, azóta azonban síri csend volt a terméket illetően, most viszont fény derült a ház részletes paramétereire. A 251 x 545 x 552 milliméteres kuckó 1,5 mm vastag acélból készült, szemből nézve a bal oldalán pedig egy 4 mm vastag üveg oldallap gondoskodik a szabad belátásról. Az odébb rakás megkönnyítésére két darab, összesen 30 kg teherbírású, pamutból készített fogantyút is kapunk, amelyek a bekapcsológombot, két darab USB 3.1 Type-A csatlakozót és egy-egy audio ki-, illetve bemenetet magába foglaló tetőlapi I/O panel mögött helyezkednek el.


[+]

A beszerelhető alaplap legfeljebb ATX méretű lehet, ehhez 7 horizontális és 2 vertikális elrendezésű bővítőkártya slot társul. Utóbbi esetben szükségünk lesz egy megfelelő riserre, ami nem a csomag része. Grafikus kártyából legfeljebb 420, processzorhűtőből pedig 180 milliméteres darabokat tud fogadni a ház. A takarólemezzel borított alsó kamrában kaphat helyet a maximum 240 milliméteres tápegység, valamint két darab 3,5 hüvelykes meghajtó is. A további 5 darab, 2,5 hüvelykes adattárolót az alaplaptálca hátsó felén tudjuk rögzíteni.


[+]

A hűtésről a három, előlap mögé beszerelt, 120 mm átmérőjű, Aura Sync szoftverrel vezérelhető LED-ekkel ellátott ventilátor gondoskodik, a hátoldalon pedig egy világítás nélküli, de már 140 milliméteres légkavaró foglal helyet, melyek vezérléséről a Fan Expert 4 kontroller gondoskodik. Ezeket kiegészíthetjük további három, 12 cm-es darabbal, vagy akár helyettesíthetjük vízhűtéshez tartozó radiátorokkal is. Utóbbi esetben elöl és fent legfeljebb 360, hátul pedig 140 mm a felső határ. A várható árazás, illetve a piacra kerülés pontos időpontja még nem ismert, remélhetőleg ezeket is hamarosan nyilvánosságra hozzák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés