Bemutatkozott a QNAP TS-x79 NAS szériája

Új hálózati adattároló széria jelent meg a QNAP kínálatában a napokban, a TS-x79 sorozat, melyek tagjait kis- és középvállalkozások számára ajánlja a gyártó. A készülékek 10 Gigabit Ethernet kompatibilisek már, így a vállalat elmondása szerint 1000 MB/s-os átvitelre is képesek, teljesítményük pedig elérheti a 100 000 IOPS-ot is. A QNAP megoldásának köszönhetően a tárhely is egyszerűen bővíthető, valamint van NAS+iSCSI/IP-SAN támogatás is.

Hirdetés

A termékcsalád hat modellt tartalmaz, melyek közül a négy kisebb „csak” két-két Gigabit LAN porttal lett ellátva, 2 GB DDR3 memóriájuk van, rendelkeznek 6 Gbps-os SATA és 3.0-s USB csatlakozási lehetőségekkel, valamint Intel Core i3 processzoruk van. Ezek közül a TS-879 Pro és a TS-879U-RP típus nyolc tárolóhelyes, a TS-1079 Pro pedig tíz, illetve a TS-1279U-RP tizenkét tárolót tud fogadni.

Az egyes típusok főbb tulajdonságai
Az egyes típusok főbb tulajdonságai [+]

A két nagy készülék már Intel Xeon processzorokkal dolgozik és 4 GB DDR3 memóriával lettek ellátva. A 6 Gbps-os SATA és a SuperSpeed USB portok innen sem hiányoznak, viszont Gigabit Ethernet aljzatból négyet kaptak. A TS-EC879U-RP nevének megfelelően nyolcfiókos kialakítású, a TS-EC1279U-RP pedig egy tucat HDD-t fogadhat.

A típusnevek végén lévő U-RP jelzés a rack szekrénybe rakható változatokat mutatja. A Qnap NAS készülékek hamarosan kaphatók lesznek.

A QNAP ezek mellett egy új firmware-t is kiadott, a 3.5-ös verziót, mely már tartalmazza a külső meghajtók titkosításának lehetőségét, kompatibilitást a Mac X Lion operációs rendszerrel, iCSI LUN biztonsági mentés funkciót, LDAP klienst, figyelmeztetés-lehetőséget a Windows Live Messengerön keresztül, Syslog és Radius szerver támogatást, továbbá antivírus funkciót is. A biztonsági, fájlmegosztási, hálózati, felügyeleti és biztonsági mentés részek fejlesztése mellett új funkcióként bekerült az IP kamerák és UpNp routerek támogatása is. A 3.5-ös firmware-ről bővebben a gyártó weboldalán lehet olvasni, letölteni pedig innen lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés