Bemutatkozik a PlayStation Move

Hirdetés

A japán óriás 2009 nyarán prezentálta a korábban „varázspálcaként” ismert, mozgásérzékelős megoldását, mely a Nintendo Wii konzoljának az alapötletét hasznosítja. A jelenleg is zajló Game Developers Conference alkalmával a Sony nevet is adott az új fejlesztésnek, így mostantól PlayStation Move néven érdemes utalni a termékre.

A Move a funkciók szempontjából sokban hasonlít a Wii eszközeire, ám a Sony kihangsúlyozta, hogy a saját megoldásuk rendkívül pontos. A vezérlő háromtengelyű gyorsulásmérőt és giroszkópot tartalmaz, valamint érzékeli a Föld mágneses mezejét. Ezenkívül a mozgást a PlayStation Eye kamera is nyomon követi. A vállalat elmondása szerint a késleltetési idő rendkívül alacsony, ennek megfelelően mindössze egy képkockányi eltérés alakul ki az információk feldolgozása és a parancsok végrehajtása között.


[+]

A PlayStation Move mellé társítható egy második kontroller is, ami extra gombokat és egy analóg kart kínál a játékosoknak. A PlayStation 3-hoz használható vezérlők bluetoothos kapcsolattal kommunikálnak a konzollal. A Sony ígérete szerint játékokban sem lesz hiány. A cég húsz programot ígér, melyek kamatoztatni fogják a technológia előnyeit, emellett 36 stúdióval egyeztek meg az új kontroller jövőbeli támogatásáról.

Az információk szerint a PlayStation Move várhatóan az év végén kerül az üzletek polcaira. Az árazásról nincs pontos információ, de az eddigi adatok alapján 100 dollár körüli árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés